İngilizce Öğretmenleri Son Atamalarda Kontenjan Mağduriyeti Yaşıyor

Her bakanlıkta olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı da belirli dönemlerde öğretmen ataması yapmaktadır. 2020 yılında pandeminin hayatımıza girmesinden sonra Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen atamaları için belirli bir plan ya da program maalesef ki kalmamıştır.

Pandemi dönemine kadar her yıl düzenli olarak şubat ve eylül aylarında öğretmen ataması yapmaktaydı. 2020’den sonra bu düzen bir türlü oturtulamadı. Yapılan son iki öğretmen atamasında birçok branş mağdur oldu. Bu branşların başında İngilizce Öğretmenliği gelmektedir. İngilizce öğretmenleri önce 15 bin öğretmen atamasında mağdur olmuş, ardından yapılan 20 bin öğretmen atamasında 450 kontenjan alarak mağduriyette resmen bir rekor kırmıştır. Daha önce yapılan atamalarda 2-3 bin arasında kontenjan alan İngilizce branşı son atamada 450 kontenjan alarak çok fazla mağdur olmuştur.

Yeni Öğretmen Atamasında İngilizce Öğretmenleri Yüksek Kontenjan Talep Ediyor

Sayın Milli Eğitim Bakanımız yaptığı açıklamada İngilizce seferberliği başlattığını bu bağlamda gerek sahada gerekse masada yaptığı düzenlemeler ve geliştirmeler ile tüm eğitim camiasının takdirini kazanmıştır. Sayın bakanımızdan İngilizce seferberliği kapsamında yapılacak olan öğretmen atamasında İngilizce branşının mağdur edilmemesini, eski yıllarda olduğu gibi açığı oranında yüksek kontenjan talep ediyoruz. Sayın bakanımızın yabancı dile verdiği bu değeri yapılacak olan öğretmen atamasındaki kontenjan listesinde de görmek istiyoruz.

Sayın bakanımızdan İngilizce öğretmenliği kontenjan mağduriyeti ile ilgili son mesajımızı kendi alanımızdan vermek istiyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Öğretmen Atama Ve Tayinler Haberleri