Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

İl İçi ve İl Dışı Tayinlerin Gecikmesi, Öğretmenleri Maddi Olarak Zarara Uğratıyor

ÖĞRETMEN ATAMA VE TAYİNLER

MEB'den 2022 yılı il içi ve il dışı tayin duyurusu bekleniyor. Fakat duyurunun gecikmesi, öğretmenleri maddi olarak zarara uğratıyor.

Ülke genelinde görülen yüksek enflasyon sebebiyle ev satış ve kiralama fiyatları her geçen gün artıyor. Bununla beraber yaz aylarında şehir içi ve şehirler arası birçok memur yer değiştiriyor. Memurlar dışında da birçok kesim yaz aylarında daha çok ev değiştiyor.

Fakat öğretmenlerin il içi ve il dışı tayinleri temmuz ve ağustos aylarına bırakılıyor. Özellikle il dışı tayinlerin ağustos ayında yapılması öğretmenler açısında ciddi bir dezavantaj oluşturuyor.

Mayıs-haziran aylarında hem ev bulmak daha kolay olurken, hem de ev fiyatları bir nebze de olsa daha uygun olacaktır. Fakat her geçen ay öğretmenlerin alehine olmaktadır.

Hem kiralar giderek artacakken, hem de tutulabilecek ev seceneği daha az olacaktır. Ayrıca nakliye ücretlerine de her geçen gün zam gelmektedir.

Bu sebeple MEB, öğretmenlerin tayin takvimini gözden geçirmelidir. 2022 yılı için bu takvimi öne çekmek pek mümkün görünmemektedir. Fakat önümüzdeki yıldan itibaren il içi ve il dışı tayin süreci mayıs-haziran aylarında tamamlanırsa, öğretmenlerin eli güçlenecek ve seçenekleri artacaktır. Bu durum öğretmenlere maddi olarak da olumlu yansıyacaktır.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Yorumlar (1)

Veysi Hoca 2 Yıl Önce

Bizim zarara uğramamız umurlarında mı!? Asker tayini açıklandı, polis tayini açıklandı, ya öğretmen? Nakliye, ev tutma, elektrik doğalgaz açtırma... VS. Açıklayın artık şu takvimi olsun bitsin ya.. Bezdirdiniz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.