Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Atama Bekleyen Öğretmenleri İlgilendiren Haber: ''15 Bin Yeni Atama Yapılacak''

ÖĞRETMEN ATAMA VE TAYİNLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.

2020 KPSS sonrası büyük bir bekleyiş olmuş ve 20 bin öğretmen ataması 2021 Eylül ayına kalmıştı. Ataması yapılan öğretmenler bu hafta göreve başlayabilmişti. Öğretmenlerin 40 bin ek atama talebi ise karşılıksız kalmıştı.

2021 KPSS de yapıldı ve öğretmen atamaları ile ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Çocuklarımızın daha kaliteli eğitim almasını sağlamak için 15 bin yeni öğretmen ataması daha yapacağız.'' açıklamasında bulundu. Twitter üzerinden yaptığı bu açıklama atama bekleyen öğretmenlerde heyecan yarattı.

Bu açıklamadan sonra gözler Milli Eğitim Bakanlığına çevrildi. Bakanlık tarafından 15 bin öğretmen atama takviminin açıklanması bekleniyor.

Ogretmenmeb.com olarak MEB'e bu konuda bir çağrımız olacak. Takvimi yarından itibaren başlatın ve en kısa sürede öğretmenlerimizin sınıflarında olmalarını sağlayın.

Bilindiği üzere birçok okulda öğretmen açığı sebebiyle ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılmıştı. 15 bin atama ile bir nebze de olsa öğretmen açığı azaltılmış olacaktır.

15 bin atamanın öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Umarız 2022 yılında çok daha yüksek sayıda atama yapılarak öğretmen açığı büyük ölçüde kapatılmış olur.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.