Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Ankara'da Norm Fazlası Öğretmen Atamaları Yapılacak

ÖĞRETMEN ATAMA VE TAYİNLER

Ankara Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin Başvuru ve Yer Değiştirme İşlemleri

Bu kılavuz Ankara ilindeki norm kadro fazlası öğretmenlerin başvuru ve atanma işlemlerini kapsamaktadır.

1. İlçeniz okul/kurum müdürlüklerince; okul/kurumlarına yeni başlayan veya ayrılan öğretmenlerin başlama ve ayrılma işlemleri MEBBİS Modülü üzerinden tamamlanacaktır.

2. İlçeniz okul/kurum müdürlüklerince; Müdürlüğümüz bilişim sistemleri sayfasından (//ankara.meb.gov.tr/ankbis), kadrosu okul/kurumda bulunan öğretmenlerin bilgilerinin güncellenmesi tamamlanacaktır.

3. İlçeniz okul/kurum müdürlüklerince; kadrosu okul/kurumda bulunan öğretmenlerden norm kadro fazlası olanlar tespit edilerek, Müdürlüğümüz bilişim sistemleri sayfasına (//ankara.meb.gov.tr/ankbis) norm fazlası oldukları işlenecektir.

Okulunda/kurumunda norm kadro fazlası öğretmeni bulunmayan Okul Müdürleri ANKBİS’de “Okulumuzda/Kurumumuzda Norm Kadro Fazlası Öğretmen Yoktur” kutucuğunu işaretleyerek, onaylama yapacaklardır.

Kadrosu ilçe milli eğitim müdürlüklerinde olan norm kadro fazlası öğretmenlerin işlenmesi ve başvurularının onay süreci ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılacaktır.

4. Aylıksız izinde bulunan öğretmenlerden; norm kadro fazlası olan öğretmenler sisteme dahil edilecektir. Söz konusu öğretmenlerin başvurularını yapabilmeleri için tebliğ işlemi ile ilgili tüm sorumluluk okul/kurum müdürlüklerine aittir.

5. Bakanlık görevlendirmesi ile veya eşinin görevi nedeniyle yurt dışına çıkmış ve bu sebeple aylıksız izin kullandığından dolayı kadrosu ilçe milli eğitim müdürlüklerine aktarılmış olan norm kadro fazlası öğretmenler sisteme dahil edilmeyecektir. (Atanması halinde; ilişik kesme ve göreve başlama dönemi olan, çalışma takviminde belirtilen süreler arasında aylıksız iznini sonlandırıp, göreve başlayacağını beyan ettiği takdirde sisteme dahil edilecektir.)

6. Öğretmenlerin hizmet puanlarının hesaplanmasında; 1. aşama başvuruların son günü olan 18/11/2022 tarihi esas alınacaktır. Öğretmenler MEBBİS Modülünde bulunan kişisel bilgilerinin (hizmet puanı, zorunlu hizmet durumu, göreve başlama ve ayrılış işlemleri) doğruluğundan bizzat kendileri sorumlu olup; varsa hataların en geç 11/11/2022 tarihi mesai bitimine kadar okul/kurum müdürlüklerince düzeltilmesinin sağlanması ve bilgi girişinin yeniden yapılmasını sağlayacaktır.

Duyurunun tamamı için TIKLAYINIZ

Yorumlar (1)

Akanlar 1 Yıl Önce

Şu yaptığınızı alan değişikliği için de yapsanız ne var!

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.