3600 Ek Gösterge Öğretmen Atamalarını Artıracak mı?

Öğretmenlere 3600 ek gösterge, öğretmen atamalarını nasıl etkileyecek?

 Öğretmenleri de içine alan 3600 ek gösterge sorunu 2022 yılı bitmeden çözülecek. 3600 ek göstergenin sözleşmeli öğretmen atamalarına etki edip etmeyeceği, etki edecekse ne düzeyde olacağı atama bekleyen yüz binlerce öğretmen tarafından merak edilmektedir.

 Bilindiği üzere öğretmenlerin ek göstergelerinin 3000'den 3600'e çıkarılması emekli öğretmenlerin maaşlarını yaklaşık bin lira artıracak. Emeklilik durumunda ödenen ikramiye ise yaklaşık 40 bin lira artmış olacak. Dolayısıyla fiilen görev yapılırken alınan maaş ile emeklilik durumunda alınan maaş arasındaki makas daralacağı için emekli olan öğretmenlerin sayısı artacak.

 Sabah Gazetesi'nin haberine göre kamuda 3600 ek göstergeyi bekleyen ve emekli olacak yaklaşık 250 bin memur bulunuyor. Gazeteye göre bu sayının 3'te 1'ini öğretmenler oluşturuyor. Dolayısıyla 3600 ek gösterge ile yaklaşık 80 bin öğretmenin emekli olacağı, her yıl MEB'den emeklilik, istifa vb. nedenlerle ayrılan öğretmenlerin de ortalama 10 bin olduğu düşünüldüğünde MEB'in öğretmen açığının yaklaşık 90 bin artacağı, halihazırdaki 140 binlik açığın 230 bine yükseleceği bekleniyor.

 MEB'in 230 bin bandında bir öğretmen ihtiyacı oluştuğunda öğretmen atmaları 15-20-30 bin civarıyla sınırlı kalınamayacak kadar çok olduğundan kısa süre içerisinde 60-70 bin ve daha fazla öğretmen ataması yapılacağı değerlendirilmektedir.

 Dolayısıyla 3600 ek göstergenin öğretmen atamalarına ciddi derecede olumlu bir etkisi olacaktır. MEB ve YÖK bu fırsatı değerlendirerek atama bekleyen öğretmen sorununu bir an önce çözmeli, planlama yapılarak ne kadar öğretmene ihtiyaç varsa eğitim fakültelerine o kadar öğrenci alınmalıdır.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Öğretmen Atama Ve Tayinler Haberleri