15 Bin Öğretmen Atamasında 2020'ye Bin Kontenjan

MEB'in atamasını yapacağı 15 bin sözleşmeli öğretmen atamasında adalet sağlanamıyor.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni 15 bin öğretmen ataması yapacağını açıklamış, bakanlık detayları paylaşmıştı. MEB'in yeni atanacak 15 bin sözleşmeli öğretmeni hem 2020 hem de 2021 KPSS/ÖABT puanıyla karma alım şeklinde atayacağını açıklamasının ardından atama bekleyen öğretmenlerden bakanlığa karşı yoğun bir şekilde tepki gelmişti. 

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir televizyon programında yeni ataması yapılacak 15 bin sözleşmeli öğretmenin atamanın adil olması açısından hem 2020 hem de 2021 KPSS/ÖABT puanı ile olacağını açıklamış, 2020 ve 2021 KPSS/ÖABT ile atama bekleyen öğretmenlerin kadroları sadece kendileri için istemesinin doğru olmadığını belirtmişti.

 Öğretmen atamaları KPSS/ÖABT puanlarıyla yapıldığı ve iki yılın puanları harmanlandığı için bu atamanın adil bir şekilde olması zaten sözkonusu bile olamazdı. Çünkü atamalar branş bazında sıralamalar ile değil puan ile yapılıyor. 

 Konuyla ilgili Türkiye Gazetesi yazarı Mahmut Özay, resmi Twitter hesabından bir görsel paylaştı. Özay'ın paylaşımında 15 bin öğretmen atamasında yaklaşık bin kontenjanın 2020 yılı KPSS/ÖABT sonuçlarına göre, yaklaşık 14 bin kontenjanın ise 2021 yılı KPSS/ÖABT sonuçlarına göre atanacağı görülüyor.

 

 Atama bekleyen yüz binlerce öğretmen ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yanlıştan dönerek 15 bin atamanın tamamını 2020 KPSS/ÖABT ile yapması, 2021 KPSS/ÖABT sonuçlarına göre ise en az 35 bin öğretmen atamasının yapılmasını bekliyor.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Öğretmen Atama Ve Tayinler Haberleri