144 Saatlik Formasyonla Öğretmenlik Hakkı!

MEB ve YÖK işbirliği arasında tekrar pedagojik formasyon uygulaması devreye konuldu.

 Eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk döneminde pedagojik formasyon uygulaması eğitimin kalitesini düşürmemek adına ve zaten atama bekleyen yüz binlerce öğretmen olduğu için ve bu yığılmayı artırmamak üzere kaldırılmıştı. Uzun yıllar eleştirilen formasyon, Selçuk döneminde çözüme kavuşmuştu.

 Görev değişimi sebebiyle Selçuk'un yerine atanan Mahmut Özer, pedagojik formasyon uygulamasını YÖK işbirliği ile tekrar hayata geçirdi. Uygulamada ufak değişiklikler olsa da linsans mezunlar her dönem 72, toplamda 144 saat eğitim alarak öğretmen olmaya hak kazanacak.

 Öğretmen atama sayılarının son yıllarda oldukça düşmesi, bakanlığın kadrolarının doluluk oranının artması ve yüz binlerce atama bekleyen işinin ehli öğretmenler varken, 144 saatlik eğitim ile öğretmen olma hakkı tanımak oldukça yanlış bir uygulamadır. Atama bekleyen öğretmenler ve eğitim camiası Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu kararını tekrar gözden geçirmesini beklemektedir.

 144 saatlik veya kaç saat olursa olsun pedagojik formasyon adı altında lisans veya başka düzeyde mezunlara öğretmenlik hakkı tanınamaz. Öğretmenlik, sadece eğitim fakültelerinin yetiştirebileceği oldukça teknik bir meslektir. Pedagojik formasyon ve benzeri uygulamalar eğitimin kalitesini düşürmekten ve atama bekleyen öğretmen sayısını artırmaktan başka bir işe yaramayacak, sadece üniversitelere gelir kaynağı olmakla kalacaktır.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Öğretmen Atama Ve Tayinler Haberleri