Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Yüz Yüze Eğitimde 4. Hafta Bitiyor, İYEP'ten Ne Haber?

MEB ÖĞRETMEN

2021-2022 eğitim öğretim yılında İYEP yapılacak mı, hangi sınıflara uygulanacak?

 İlkokullarda Yetiştirme Programı(İYEP), 2017-2018 eğitim öğretim yılında 13 ilde pilot olarak uygulanmış, 2018-2019 eğitim öğretim yılında yurt genelindeki tüm ilkokullarda başlatılmıştı. 2019-2020 eğitim öğretim yılının 2. yarıyılında salgın nedeniyle yarıda kalan kurs, 2020-2021 eğitim öğretim yılında hiç uygulanmamıştı.

 Bilindiği üzere İYEP, akademik olarak akranlarından geride kalan ilkokul 3. sınıf öğrencilerine Türkçe ve Matematik derslerinden ve toplam üçer modülden oluşan ve eğitim öğretim yılı boyunca 160 saatlik ders programını kapsıyor.

 2021-2022 eğitim öğretim yılının 4. haftasını tamamlayacağımız şu günlerde Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 2021-2022 eğitim öğretim yılı İYEP iş ve işlemleri ile uygulama takvimi hakkında hala resmi yazı yayımlamamıştır. İYEP'in bu eğitim öğretim yılında uygulanıp uygulanmayacağı bilinmezken, ilerleyen haftalarda başlatılsa bile oldukça geç kalınmıştır. Öğrenci Belirleme Aracı(ÖBA) uygulanması ve derslere başlanması bile yaklaşık 2-3 haftalık süreç gerektirmektedir.

 Salgın sürecinde uzaktan eğitime erişemeyen veya erişip yeteli verimi alamayan, akademik başarısı düşmüş öğrencilerin İYEP'e ihtiyacı vardır. Bu eğitim öğretim yılında geçtiğimiz yıl İYEP kursu alamayan ve bu yıl 4. sınıf olan öğrenciler de dahil edilerek, %100 artırımlı ek ders ödemesi yapılması sağlanarak kurs bir an önce başlatılmalıdır.

 İYEP, akademik olarak başarısız olan ve salgın sürecinden olumsuz etkilenen 3. ve 4. sınıf öğrencileri için can suyu olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı geç kalmadan gerekli iş ve işlemlerin yapılmasını sağlamalı, kurs ekim ayı bitmeden başlatılmalıdır.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.