Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Uzman/Başöğretmenlik Yazılı Sınavına Girecek Öğretmenler Dikkat!

MEB ÖĞRETMEN

19 Kasım 2022 Cumartesi Günü yapılacak Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'nda dikkat edilmesi gereken hususlar belli oldu.

19 Kasım 2022 Cumartesi Günü saat 10.00'dan 12.30'a kadar sürecek Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'nda yaklaşık 600 bin öğretmen ter dökecek. Öğretmenler uzman öğretmenlik yazılı sınavına, uzman öğretmenler ise başöğretmenlik yazılı sınavına girecekler.

Sınavda çoktan seçmeli 100 soru sorulacak. Yanlış cevaplanan sorular, doğru cevaplanan soruları silmeyecektir. Dolayısıyla sınavda boş soru bırakmak öğretmenlerin avantajına olmayacaktır.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavında Dikkat Edilecek Hususlar(Kasım 2022).pdf

Sınava girecek öğretmenler Sınav Giriş Belgesi ile birlikte 09.30'da sınav binasında olacaktır. Öte yandan öğretmenlerin üzerinde Sınav Giriş Belgesi haricinde T.C Kimlik Kartı, kalem, silgi ve kalemtıraş olacaktır. Sınavda kalem, silgi, kalemtıraş, peçete vb. araç gereçler dağıtılmayacaktır. 

 Sınav sonuçları Aralık ayında açıklanacaktır. 100 sorudan en az 70 ve üzeri puan alan öğretmenlere sınava katıldıkları ilgili unvanla ilgili sertifika düzenlenecek ve Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda belirtilen ilave maaş artışı 2023 yılı Ocak ayından itibaren yansıtılacaktır. 

 Milli Eğitim Bakanlığı Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 19/11/2022(19 Kasım 2022) tarihinde gerçekleştireceği Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı(uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik) soruları ve cevapları, soru ve cevapların değerlendirilmesi ve diğer tüm detaylar 19 Kasım saat 13.00'dan itibaren ogretmenmeb.com'da olacak. 

 Bizi Twitter'dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.