Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik İçin Hizmet Süresi Hesabında Hangi Tarih Baz Alınacak?

MEB ÖĞRETMEN

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik duyurusu yapıldı. Yapılan açıklamada birçok detay yer aldı. Peki hizmet süresi hesabında hangi tarih baz alınacak?

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle beraber, MEB tarafından uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sürecine ilişkin takvim açıklandı.

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik İçin Süreç Şu Şekilde İşleyecek:

  • Başvurular: 1-10 Haziran
  • Uzman Öğretmenlik Eğitimleri: 18 Temmuz-5 Eylül
  • Başöğretmenlik Eğitimleri: 18 Temmuz-19 Eylül
  • Yazılı Sınav Başvuruları: 26 Eylül-3 Ekim
  • Sınav: 19 Kasım 2022
  • Sonuçlar: 12 Aralık 2022

Uzman Öğretmenlik Eğitim Programına; yazılı sınav başvuru tarihinin son günü itibarıyla adaylık dâhil öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunan öğretmenler başvurabilecek.

Başöğretmenlik Eğitim Programına ise yazılı sınav başvuru tarihinin son günü itibarıyla uzman öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunan uzman öğretmenler başvuruda bulunabilecek.

Yazılı sınav başvurularının son günü olan 3 Ekim 2022 tarihi itibarıyla 10 yıllık hizmeti bulunan öğretmenler uzman öğretmenliğe; 10 yıllık uzman öğretmenliği bulunanlar ise başöğretmenliğe başvuru yapabileceklerdir.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Yorumlar (1)

Yt 2 Yıl Önce

kısa dönem askerlik görevden sayılıyor mu ?

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.