Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Eğitim Programı MEBBİS Başvuru Ekranı Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Eğitim Programı MEBBİS Başvuru Ekranı Açıldı.

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitim programına başvurmak için şu adımların takip edilmesi gerekmektedir:

MEBBİS>Başvuru İşlemleri>Öğretmenlik Kariyer Basamakları Başvuru İşlemleri>Eğitim Başvurusu>Başvuru Kaydet

MEBBİS Başvuru Ekranı İçin TIKLAYINIZ

NOT: Uzman Öğretmenlik/Başöğretmenlik sınav başvurusu için Mesleki Gelişim Çalışmalarına ait belgelerin MEBBİS ekranlarına yüklenmesi ile ilgili olarak; Uzman Öğretmenlik/Başöğretmenlik Mesleki Gelişim Çalışmaları Tablolarında istenilen belgelerden Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemlerinde mevcut olan belgeler otomatik olarak tespit edilecektir. En az iki adet Mesleki Gelişim Çalışması tespit edilen adaylar 07 Temmuz 2022 - 03 Ekim 2022 tarihleri arasında herhangi bir belge yüklemeden başvurularını yapabileceklerdir.

Uzman Öğretmenlik Eğitim Programına göre uzman öğretmen unvanı için 180 saatlik eğitim 18 Temmuz 2022-05 Eylül 2022 tarihleri arasında; Başöğretmenlik Eğitim Programına göre başöğretmen unvanı için 240 saatlik eğitim 18 Temmuz 2022-19 Eylül 2022 tarihleri arasında Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde uzaktan eğitim yöntemiyle Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden gerçekleştirilecektir. Uzman öğretmenlik/başöğretmenlik eğitimleri belirlenen tarih aralığında olmak üzere günün her saati erişime açık tutulacaktır. Ayrıca uzaktan eğitim yöntemiyle erişime açılan her bir eğitim konusunun içeriği yazılı doküman olarak ÖBA üzerinden paylaşılacaktır.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

İlgili Haberler

Uzman Öğretmenlik/Başöğretmenlik Eğitim Programı Başvuruları MEBBİS Üzerinden Yapılacak

Meb Öğretmen Haberleri