Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Okul Denetimleri Başlıyor. İşte Detaylar ve Resmi Yazı

MEB ÖĞRETMEN

MEB'in ''2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Çalışmalarının Denetimi'' konulu resmi yazısı ve ekleri Ogretmenmeb.com'da...

MEB Teftiş Kurulu Başkanlığının ''2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Çalışmalarının Denetimi'' konulu ve 04.07.2022 tarihli resmi yazısı Ogretmenmeb.com'da...

2022-2023 Eğitim öğretim yılının sorunsuz başlaması ve verimli bir şekilde devam etmesi amacıyla 81 ilde bulunan resmi okullarda eğitim-öğretim yılı hazırlık çalışmaları il milli eğitim müdürlükleri tarafından mahallinde denetlenecek ve gerekli rehberlik yapılarak eksiklikler giderilecektir. 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmalarının denetimi ve rehberliği ile ilgili olarak;

1- Olası eksikliklerin giderilmesi amacıyla yapılacak denetim ve rehberlik çalışmaları 81 ilimizde bulunan tüm resmi okulları kapsayacaktır. Denetim ve rehberlik çalışmaları, 04.07.2022 tarihinde başlayacak ve 09.09.2022 tarihinde tamamlanacaktır. 

2- Denetim ve rehberlik çalışmalarında koordinasyon eğitim müfettişleri başkanlığı, eğitim müfettişi bulunmayan illerde ise il milli eğitim müdürünün görevlendireceği müdür yardımcısı veya şube müdürü tarafından sağlanacaktır. Denetim ve rehberlik çalışmaları il milli eğitim müdürlüklerince görevlendirilecek eğitim müfettişleri, il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri veya diğer personel tarafından bizzat mahallinde yürütülecektir. 

3- Eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmaları Teftiş Kurulu Başkanlığınca hazırlanan ve ekte yer alan kontrol listesine (Ek-1) göre denetlenecektir. Yapılan tespitlere göre gerekli rehberlik yapılarak eksikliklerin giderilmesi sağlanacaktır.

4- Okulların eğitim öğretime hazırlık durumu kapsamında yapılacak rehberlik ve denetim çalışmaları öncesinde, rehberlik ve denetim çalışmalarını yürütecek personele çalışmalarında izlenecek yol, yöntem, kullanılacak evrak ve dokümana ait bilgilendirme il milli eğitim müdürlüklerince yapılacaktır. 

5- Okulların eğitim öğretime hazırlık durumu kapsamında yapılacak rehberlik ve denetim çalışmalarında kullanılacak veriler Ek-1 kontrol listesine göre toplanarak, Ek-2 ilçe icmali ve Ek-3 il icmali formlarında birleştirilecektir. Ek-3 il icmali resmi yazı ekinde excel formatında 15.09.2022 tarihi mesai bitimine kadar Başkanlığımıza gönderilecektir. 

6-Tereddüt edilen hususlarda, il milli eğitim müdürlüğünce koordinasyonu sağlamakla görevlendirilen eğitim müfettişi, müdür yardımcısı veya şube müdürü tarafından Başkanlığımızın 0 312 413 16 65 numaralı telefon hattı aranarak bilgi alınabilecektir.

Bilgi ve gereğini rica eder, başarılar dilerim.

Metin ÇAKIR

Teftiş Kurulu Başkanı

https://www.ogretmenmeb.com/images/upload/dikkat-edilecek-hususlar.pdf

https://www.ogretmenmeb.com/images/upload/kontrol-listesi.pdf

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.