Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Öğretmenlik Meslek Kanununun Detayları Ortaya Çıkıyor

MEB ÖĞRETMEN

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında önemli açıklamalar.

 Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde geçtiğimiz gün 81 ilden gelen 81 öğretmenle buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Öğretmenlik Meslek Kanununda çalışmalarını tamamladıklarını ve meclis sürecinden sonra yürürlüğe gireceğini açıkladı. Erdoğan, kariyer mesleği vurgusu yaparken bir açıklama da bakan Özerden geldi.

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, meslek kanunu sayesinde öğretmenliğin bir kariyer mesleği olarak tanımlanabileceğini aday öğretmenlik, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik olarak basamaklar olacağını ve bu basamaklarda yer alan öğretmenlerin hakları, görevleri ve sorumluluklarının kanunla düzenleneceğini belirtti.

 Bakan Özer'in açıklamaları değerlendirildiğinde aday öğretmen, öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen unvanlarının sınavsız fakat meslekte belirli bir yılı doldurmuş öğretmenlere verileceği ve basamak arttıkça maaşın da artacağı düşünülüyor. Buna göre 0-1/2 yıl deneyimi olanlara aday öğretmen, 1/2-10 yıl deneyimi olanlara öğretmen, 10-20 yıl deneyimi olanlara uzman öğretmen ve 20 yıldan fazla deneyimi olan öğretmenlere başöğretmen unvanlarının verileceği tahmin ediliyor.

 Öte yandan bakan Özer'in kariyer basamaklarından bahsederken sözleşmeli öğretmenleri söylememesi, sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılabilme ihtimalini akıllara getirdi. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun geniş kapsamlı olması beklenirken, tam metninin önümüzdeki haftalarda kamuoyu ile paylaşılacağı sanılıyor.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.