Öğretmenlik Meslek Kanunu Yönetmeliği Neden Yayımlanmıyor?

MEB, Öğretmenlik Meslek Kanunu Yönetmeliğini neden hala Resmi Gazete'de yayımlatmıyor? Yönetmelikte değişiklikler mi yapılacak?

   Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz günlerde "Öğretmenlere has bir kanunun hazırlanması bize nasip oldu. 14 Şubat 2022 tarihinde 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu yürürlüğe girdi. İlk defa öğretmenlerle ilgili bir kariyer sistemi oluşturuldu. Yönetmelik çalışmalarıyla ilgili hazırlıklar da son aşamaya geldi. Tüm STK'ların, tüm eğitim paydaşlarının görüşlerini aldık. İnşallah cuma günü itibarıyla(23 Nisan 2022 Cuma) yayınlanmak üzere Cumhurbaşkanlığımıza göndereceğiz. Yayınlandığı zaman da hem uzman öğretmenlik, hem başöğretmenlik ile ilgili eğitim program tarihini ve sınav program tarihini hepinizle paylaşacağız" ifadelerini kullanmıştı.

  Bakan Özer'in açıklamalarının ardından 2 hafta geçmesine rağmen Öğretmenlik Meslek Kanunu Yönetmeliği hala Resmi Gazete'de yayımlanmamıştır. Mayıs ayına girdiğimiz şu günlerde yönetmelik taslağında yer alan uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik yazılı sınavları için en az altı ay önceden duyurulma şartı yayımlanan yönetmelikte yer alırsa ve birkaç hafta daha geç kalınırsa 2022 yılında uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için yazılı sınav yapılamayacak.

  Öte yandan yönetmelikte uzman öğretmenlik için öngörülen 180 saatlik, başöğretmenlik için öngörülen 240 saatlik eğitimler ve içeriklerine ilişkin bilgilerle meslekte kaç yılını tamamlamış öğretmenlerin bu eğitimleri alacağı, eğitimlerin yüz yüze mi yoksa Öğretmen Bilişim Ağı(ÖBA) ve benzeri platformlardan mı yapılacağı merak edilmektedir.

  MEB, Öğretmenlik Meslek Kanunu Yönetmeliğini daha fazla vakit kaybetmeden açıklamalıdır.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Meb Öğretmen Haberleri