Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun İptali 9 Kasım'da Görüşülecek

Öğretmenlerin gözü 9 Kasım’daki Anayasa Mahkemesi toplantısında. Mahkeme 9 Kasım’daki programına Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptali konusunu gündeme aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) kapsamında düzenleyeceği Kariyer Basamakları Sınavı’nın iptal edilmesi tartışmaları devam ediyor. Öğretmenlerin gözü 9 Kasım’daki Anayasa Mahkemesi toplantısında. Mahkeme 9 Kasım’daki programına “3/2/2022 tarihli ve 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bazı hükümlerinin iptallerine ve yürürlüklerinin durdurulmasına karar verilmesi talebi” konusunu da gündeme aldı. Öğretmenler, iptal kararı beklerken Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay “ÖMK,9 Kasım’da Anayasa Mahkemesi gündemine gelecek. Anayasa Mahkemesi Üyelerinin aklına ve vicdanına sesleniyoruz, bu kanun, toplumsal sözleşmemiz olan Anayasa’ya, yasalara, eğitim bilimine, akla ve mantığa aykırıdır. Adalet terazinizin, tarihle de tartılacağını unutmayınız” ifadelerini kullandı.

Sınav 19 Kasım’da

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı, 19 Kasım’da yapılacak. Yazılı Sınav için fotoğraflı sınav giriş belgesi 14 Kasım 2022 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak. Sınav sonuçları da 12 Aralık’ta duyurulacak.

Yorum Yap
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Bakan Özer: ''Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı 19 Kasım'da Yapılacak''
Uzman/Başöğretmenlik Yazılı Sınavı Erteleniyor Mu?

Meb Öğretmen Haberleri