Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Öğretmenlere Eğitim Öğretime Hazırlık Ödenekleri Ödenmeye Başladı

MEB ÖĞRETMEN

2021-2022 eğitim öğretim yılına ait eğitim öğretime hazırlık ödenekleri öğretmenlere ödenmeye başladı.

5. dönem toplu sözleşmede hakem heyeti kararına göre 2021-2022 eğitim öğretim yılında öğretmenlere 1.250 TL eğitim öğretime hazırlık ödeneği ödemesi yapılması kararlaştırılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı ilgili ödemenin 2 Eylül 2021 tarihinden itibaren öğretmenlere ödenmesi yönündeki resmi yazıyı 81 il valiliğine göndermişti. İlgili yazı doğrultusunda milli eğitim müdürlükleri ödemelere başladı.

 Eğitim öğretime hazırlık ödeneği kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlere ödenmektedir. Her iki statüde yer alan öğretmenler için binde 7.59 oranında damga vergisi kesintisi yapılmakta olup, sözleşmeli öğretmenler için ayrıca %14 oranında SGK kesintisi yapılmaktadır.

 Dolayısıyla vergiler kesildikten sonra 1.250,00 TL olan brüt tutar net kadrolu öğretmenler için 1.240,51 TL, sözleşmeli öğretmenler için ise 1.066,83 TL olarak ödenmektedir.

2021-2022 eğitim öğretim yılı eğitim öğretime hazırlık ödeneği ödemelerinin en geç eylül ayının sonuna kadar il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından ödenmesi gerekmektedir.

İlgili ödenek aylıksız izinde veya askerlik hizmetini yapmakta olan öğretmenlere ödenmemekte olup göreve eğitim öğretim yılı bitmeden başlamaları durumunda başlama zamanına göre eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin %25'i ile %75'ine kadar olan tutarını alabileceklerdir.

ÖĞRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.