Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Öğretmenlerden İYEP'e İlgi Yok!

MEB ÖĞRETMEN

İYEP'e ödenen ek ders ücretleri ilgiyi ve programın başarısını ciddi oranda etkiliyor.

 İlkokullarda Yetiştirme Programı(İYEP) bilindiği üzere ilkokul 3. sınıf öğrencilerine Matematik ve Türkçe derslerinden, her ders için üçer modülden hazırlanmış ve toplamda en fazla 160 saat süren bir program.

 İYEP, ortaöğretimde uygulanan en az DYK(Destekleme ve Yetiştirme Kursları) kadar mühim ve bir o kadar da gerekli bir program. Bu programda akademik olarak akranlarından geri kalmış öğrenciler için akademik başarıyı artıracak ve ortaokula daha iyi hazırlayacak bir müfredat uygulanmaktadır.

 Yıllardır İYEP'e gündüz/gece ek ders ücreti, DYK'ye ise %100 artırımlı ek ders ücreti ödemesi yapılmaktadır. Hatta İYEP için eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk döneminde hizmet puanı verilmesi yönünde mevzuat değişikliği yapılmış, DYK gibi hizmet puanı verilmesi kararlaştırılmıştır.

 DYK ile İYEP ve temel eğitimle ortaöğretim arasında yapılan ayrımcılıktan dolayı sınıf öğretmenlerinin İYEP'te görev alma isteği yıllardır minimum düzeyde ilerlemiştir. Öyle ki DYS, İYEP için öğretmen ihtiyacı yazılarıyla dolup taşmıştır.

 Milli Eğitim Bakanlığı, yıllardır yapılan bu ayrımı ortadan kaldırmalı, İYEP için de DYK gibi %100 artırımlı ek ders ücreti ödemesi yapılmalıdır.

Yorumlar (1)

Kuşçu 2 Yıl Önce

Daha zor işi yap daha az para al. Bu haksızlık..

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.