Öğretmen Doğum İzni Yönetmeliği

Öğretmenlerin Doğum İzni Yönetmeliğine İlişkin Detaylar Ogretmenmeb.com'da. Öğretmenlerin Doğum İzni Kaç Haftadır? İşte son durum...

Öğretmenlerin doğum izni süresi kaç haftadır? Güncel yönetmeliklere göre öğretmenler doğum öncesi ve doğum sonrası kaç hafta izne ayrılabilirler? Detaylar Ogretmenmeb.com'da...

Güncel yönetmelik maddelerine göre; öğretmenlerin doğum öncesi 8 ve doğum sonrası 8 olmak üzere toplam 16 hafta doğum izni hakları vardır. Çoğul gebeliklerde ise doğum öncesi izin süresi 10 haftaya çıkarılır ve toplam 18 hafta izin hakkı verilir.

Öğretmenler, çalışmaya uygun olduklarını doktor raporu ile belgelendirmek kaydıyla, beklenen doğum tarihine 3 hafta kalana kadar çalışabilirler. Bu şekilde olduğunda doğum öncesi izinler doğum sonrasına aktarılır.

Yani bir öğretmen doğuma 3 hafta kalana kadar çalışır ve beklenen tarihte doğum gerçekleşirse; doğumdan sonra 13 hafta izin kullanabilir.

Tatil günlerine denk gelen doğum izinleri daha sonra kullanılamaz. Yani ara tatile, yarıyıl tatiline veya yaz tatiline denk gelen izin hakları boşa gitmiş olur diyebiliriz.

Öğretmenin erken doğum yapması durumunda ise kullanamadığı doğum öncesi analık izin süresi doğum sonrasına ilave edilir.

Doğumun beklenenden geç olması halinde ise fazladan geçen süreler doğum sonrası analık izni süresinden düşülmez.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

İlgili Haberler

Öğretmenler İçin 24. Hafta Gebelik İdari İzin Dilekçe Örneği

Meb Öğretmen Haberleri