Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

MEB, Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Yönergeyi Güncelledi

MEB ÖĞRETMEN

MEB duyurdu, yeni yönerge yürürlüğe girdi. Uygulama öğrencilerinin öğretmenlik uygulamasına ilişkin yönerge güncellendi. Detaylar haberimizde...

MEB ile YÖK arasında iş birliği protokolü imzalandı. Öğretmen adaylarının mesleki becerilerinin geliştirilmesi konusunda yeni bir adım atıldı.

İş birliği protokolü kapsamında ''Uygulama Öğrencilerinin MEB'e Bağlı Eğitim Kurumlarında Yapacakları Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Yönerge'' güncellendi.

İşte detaylar:

Öğretmen yetiştiren fakültelerin son sınıfında okuyan veya Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına devam eden uygulama öğrencileri öğretmenlik uygulamasını, mülga İlgi (a) Protokol gereği yürürlüğe konulan “Uygulama Öğrencilerinin Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Öğretim Kurumlarında Yapacakları Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Yönerge” hükümlerine göre Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarında gerçekleştirmişler ve bu kapsamda gerçekleştirilen öğretmenlik uygulaması il millî eğitim müdürlükleri ve öğretmen yetiştiren fakültelerce ortaklaşa yürütülmüştür.

Öğretmenlik uygulaması; uygulama öğrencilerinin öğretmenlik mesleğine daha iyi hazırlanmalarını, öğrenimleri süresince edindikleri genel kültür, özel alan eğitimi ve öğretmenlik mesleğiyle ilgili bilgi, beceri, tutum ve davranışları Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumları ve özel öğretim kurumlarında kullanabilme yeterliği kazanmalarını sağlamaktadır. Öğretmenlik uygulaması sürecinin istenilen niteliğe ulaşması; etkinliklerin gerekli personel, fizikî ortam, araç gereçlerle desteklenmesi, Bakanlığımız ile Yükseköğretim Kurulu arasında iyi bir koordinasyon ve iş birliğinin kurulmasıyla mümkündür.

Deneyim sahibi ve üstün nitelikli öğretmenlerin yetiştirilmesini sağlamak amacıyla 14.06.2018 tarihli ve 11700767 sayılı Makam onayı ile yürürlüğe giren “Uygulama Öğrencilerinin Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Öğretim Kurumlarında Yapacakları Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Yönerge” İlgi (b) Protokol gereği Bakanlığımız birimleri, üniversiteler ve il millî eğitim müdürlüklerinin görüşleri de dikkate alınarak güncellenmiş ve güncellenen Yönerge Makamlarınıza ekte sunulmuştur.

Makamlarınızca da uygun görülmesi halinde söz konusu Yönergenin yürürlüğe konulmasını olurlarınıza arz ederim.

Cevdet VURAL
Genel Müdür V.

Yönergenin güncel hali için TIKLAYINIZ

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.