MEB'den Flaş Yazı: PCR Testi Vermeyen Öğretmene Sınav Görevi Yok!

Milli Eğitim Bakanlığı, PCR testi vermeyenlere direksiyon sınavı görevi verilmemesini istedi.

 Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nün yazısına göre direksiyon sınavlarında görevli personele PCR zorunluluğu getirdi. Genel müdürlük, öğretmenler de dahil PCR testi vermeyen tüm personele artık sınav görevi verilmemesini istedi.

 Genel Müdürlük tarafından gönderilen resmi yazıda, ''Kanuna göre faaliyette bulunan özel ulaştırma hizmetleri, mesleki eğitim ve geliştirme kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları ile özel çeşitli kursların 13 Eylül 2021 tarihinden sonra gerçekleşecek teorik ve uygulama sınavları ile özel motorlu taşıt kurslarının yine aynı tarihten sonra yapılacak uygulama sınavlarında görev alan usta öğreticiler dahil tüm personelin aşılı/geçirilmiş hastalık(Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması HES kodu üzerinden yapılacak, şartları sağlamayanların sınavda görev almalarına müsaade edilmeyecektir.'' ifadelerine yer verildi.

 Yazıya göre PCR zorunluluğu sonrası MEB'den ilk resmi yaptırım gelmiş oldu. İlerleyen günlerde MEB'in merkezi sınavlarında da aynı uygulamaya gidilebileceği düşünülüyor. Bakanlığın bu tutumu, eğitim camiası tarafından şaşkınlık ve tepkiyle karşılanıyor.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Meb Öğretmen Haberleri