Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

MEB, Bundan Sonra Ücretli Öğretmen Bulamayabilir

MEB ÖĞRETMEN

Milli Eğitim Bakanlığı görevlendirecek ücretli öğretmen bulamayabilir.

Asgari ücret açıklandı. 2022 Ocak ayından itibaren 4250 TL net asgari ücret ödenecek. Yeni atanan sözleşmeli öğretmenlere kesintilerle yaklaşık 4500 TL maaş ödemesi yapılıyor.

Ücretli öğretmenlerde ise durum vahim. Örneğin haftada 30 saat derse giren bir ücretli sınıf öğretmeni asgari ücretin altında maaş alıyor. 2500 TL civarında ek ders ücreti alan bu öğretmenimiz, kasım ayında ise 1800 TL civarında ek ders ücreti aldı.

Sigortası da eksik yatan ücretli öğretmenler yeni asgari ücret açıklamasından sonra neden ücretli öğretmenlik yapsınlar?

Asgari ücretle çalışsa sigortası tam yapılacak ve 4250 TL maaş alacak olan öğretmenimiz, ücretli olarak çalıştığında yıllık ortalama yeni asgari ücretin yarısı kadar maaş alacak.

Ayrıca ara tatillerde, yarıyıl tatilinde, bayramlarda ve yaz tatillerinde hiçbir şekilde ücret almayacak, sigortası yapılmayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı en kısa sürede ücretli öğretmenliği kaldırmalıdır.

Ücretli öğretmenlik kaldırılana kadar da ek ders ücretli ödemelerini DYK'da olduğu gibi 2 katı olarak yapmalıdır.

Yoksa 2022 yılından itibaren ücretli öğretmen sıkıntısı yaşanacak...

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.