Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Köy Okullarında Görev Yapan Öğretmenlerin Ulaşım Ücretleri Dudak Uçuklatıyor

MEB ÖĞRETMEN

Akaryakıt fiyatlarındaki ani ve hızlı yükseliş sonrasında köy okullarında görev yapan öğretmenler ulaşım konusunda maddi sıkıntı yaşıyor.

 Korona virüs salgını sonrasında bir çok sektörde artan fiyatlara akaryakıt fiyatları da eşlik etmiş, motorin ve benzinin litre fiyatları 20 liranın üzerine çıkmıştır. İlçe veya il merkezine uzak köy okullarında görev yapan öğretmenlerin servis veya ulaşım ücretleri de son 2 yılda yaklaşık %150-200 civarında artmıştır.

 Öyle ki, ilçe veya il merkezine 50-60 veya daha fazla kilometre uzaklıktaki köy okullarında görev yapan öğretmenlerin aylık ulaşık gideri 2 bin liraya kadar yükselmiştir. Geçtiğimiz haftalarda Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikasının Milli Eğitim Bakanlığına konuyla ilgili yaptığı yazılı başvuruda öğretmenlere ulaşım hususunda yardım yapılması istenmiş, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü ''Öğretmen Servis Ücretleri'' konulu yazısında öğretmenlere ulaşım hususunda yaşadıkları sorunlar için gerekli desteğin verilmesini istemiştir.

 Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü her ne kadar öğretmenlere destek verilmesini istemişse de il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvuran öğretmenlerin istekleri türlü nedenlerle geri çevrilmiş, genel müdürlüğün yazısı karşılık bulmamıştır.

 Milli Eğitim Bakanlığı, özellikle köy okullarında görev yapan öğretmenlere kilometre hesabına göre destek vermeli, maaşlarına yansıtmalıdır. Brent petrol fiyatlarındaki sert hareketler, öğretmenlerin maaşlarının %20-25'i kadarını ulaşım için kullanmalarını gerektirmiş, ücretli öğretmenlerin ise aldıkları maaşlarının yarısını ve hatta yarısından fazla bir miktarını ulaşım için harcamalarına mecbur bırakmıştır.

Son dönemlerde yaşanan yüksek enflasyon ile gıda, enerji, giyim, ulaşım, ev kirası ve türlü sektörde günaşırı artan fiyatlara ciddi miktarlardaki yol masrafları da eklenince öğretmenlerin beli iyice bükülmüş, aylıklarını yetiremez hale gelmişlerdir. Birçok alandaki pahalılıkla mücadele eden öğretmenlere hiç vakit kaybedilmeden ulaşım desteği sağlanmalıdır.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Yorumlar (2)

Şakir 2 Yıl Önce

Köyde kalsınlar...

Emel 2 Yıl Önce

Kalacak yer varda köyde biz kalmiyoruz sanki günlük 300 km yol gidiyoruz herkeste bilip bilmeden konuşmasın lütfen dışardan davulun sesi hoş geliyor millete

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.