KHK ile İhraç Edilen Öğretmenler İade Edilecek

CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu, KHK ile ihraç edilenlerin iade edileceğini açıkladı.

 2023 seçimleri yaklaşırken hem millet ittifakı kanadından hem de cumhur ittifakı kanadından toplumu ilgilendiren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bolu'da yapılan parti içi çalışma ve değerlendirme toplantısına katılan Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KHK ile görevine son verilenlerin tamamını 1 hafta içinde iade edeceklerini açıkladı.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

 “Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerine son verilenler, hiç kimse merak etmesin. Yargı kararları ile 1 hafta içinde tamamını görevlere iade edeceğiz. Hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz" 

 2016 yılında Fethullahçı Paralel Terör Örgütü(FETÖ)'nün darbe girişimi sonrası emniyet mensubu, asker, öğretmen, polis ve bir çok kamu kurum ve kuruluşunda yaklaşık 110 bin devlet memuru KHK ile ihraç edilmişti. İhraç edilenlerin yaklaşık %36'sını Milli Eğitim Bakanlığı personeli oluşturmuştu.

 CHP ve millet ittifakının 2023 seçimlerinde iktidara gelmeleri durumunda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ihraç edilen 41 bin 5 personelin 1 hafta içinde görevlerine iade edilecekleri, bu personelin yaklaşık 39 bin 500'ünün eğitim öğretim hizmetleri sınıfında yer alan öğretmenlerden oluştuğu tahmin edilmektedir.

 CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yaptığı bu iddialı açıklamanın hukukçular tarafından değerlendirilmesi bekleniyor.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Meb Öğretmen Haberleri