İYEP'le Birlikte Sınıf Öğretmenleri Haftalık 48 Saat Derse Girebilecek

İlkokullarda Yetiştirme Programı 18 Ekim Pazartesi başlıyor. İYEP'te ders yükü, ek ders, MEB'in resmi yazısı...

     İlkokullarda Yetiştirme Programı(İYEP)'nda öğrenci belirleme işlemleri geçtiğimiz hafta tamamlandı ve okul idareleri tarafından ders programları oluşturuldu. DYK ve İYEP arasındaki ek ders ücreti adaletsizliğinden dolayı sınıf öğretmenleri bu kursta görev almak istemiyor. Öte yandan evde eğitim, destek eğitim ve egzersiz gibi ek ders ücreti ödenen dersleri/faaliyetleri olan sınıf öğretmenlerinin haftalık 40 saati aşan durumlarda ek ders ücretlerinin ödenip ödenmeyeceği hususunda da farklı uygulamaların olduğu bilgisine ulaşıldı.

    Mevzuata göre sınıf öğretmenleri haftalık 30 saat derslerinin dışında 8 ders destek eğitim odasında görev alabilir. Bu durumda kendi dersiyle birlikte haftalık toplam 38 saat derse girdiği için haftalık sadece 2 saat mi İYEP kursu alabilir ya da 40'ı aşan dersler için ödeme yapılmaz mı gibi ve benzeri sorular merak edilmektedir.

   Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 2018 yılında illere göndermiş olduğu ek ders ücreti konulu yazısında sınıf öğretmenlerinin kendi dersleri dışında haftada 8 saate kadar görev alabileceği(destek eğitim odası, egzersiz, evde eğitim vb.) ve İYEP'te de ayrıca görevlendirilip ek ders ücreti ödemesinin yapılacağını belirtmiştir.

   Dolayısıyla kendi dersleri dışında haftada 8 saat destek eğitim odası ve 10 saat İYEP kursu görevi bulunan sınıf öğretmenlerine haftalık ders sayısı 40'ı aşmış olsa bile ek ders ücreti ödemesi yapılmalıdır. Bu durumda olan sınıf öğretmenleri 8 saati %25 artırımlı olmak üzere nöbet ücretiyle birlikte haftalık 36 saat ek ders ücreti ödemesi yapılacak olup, 6. dönem toplu sözleşme hükümleri gereği bu ödeme 2022 yılında haftalık 38 saate yükselecektir.

  Kısacası; İYEP'te haftalık ders saati sınırını aşma hususundan dolayı ek ders ödenmemesi söz konusu bile değildir.

  İşte MEB'in Resmi Yazısı:

 

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Meb Öğretmen Haberleri