İnfial yaratan o öğretmen hakkında flaş karar

Okulların yüz yüze eğitime başladığı tarihte 1’inci sınıfa başlayan, okulun ikinci günü sınıfa uyum sağlayamayıp, ağlayarak annesini isteyen bir öğrenciye hakaretler yağdıran sınıf öğretmeni hakkında karar çıktı.

İnfial yaratan olay Konya Selçuk'lu ilçesinde okulların açıldığı ilk hafta yaşanmıştı. 

İlçede bir okulda yaşanan olayda 1’inci sınıfa başlayan A.Ç., okulun ikinci günü sınıfa uyum sağlayamayıp, ağlayarak annesi istemişti. Bu durumu gören sınıf öğretmeni Ayşe I. ise A.Ç isimli öğrenciye kızarak hakaretler etmişti. Öğretmenin bu şekilde bağırlamarını duyan küçük çocuk ise ağlamaya devam etmişti. 

Yaşanan bu anların kameralara yansımasıyla birlikte sınıf öğretmeninin  ''Ağla ağla, seni disipline yollayacağım, haberin olsun. Müdür Bey de seni cezalandırsın. Ulan sizi bana sayıyla mı verdiler?” sözleri ise infial yaramış ve çok kişiden tepkiler gelmişti.

Bakanlık olaya el attı

Yaşanan bu olayla ilgili olarak  Milli Eğitim Bakanlığı da müfettiş görevlendirdi. Bu sırada öğretmen Ayşe I., 10 gün rapor aldı. Raporunun bitmesiyle müfettişler, öğretmenin ifadesine başvurdu. Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturmanın tamamlanmasına kadar tedbir amaçlı Ayşe I.’yı başka bir okula evde eğitim öğretmeni olarak görevlendirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Meb Öğretmen Haberleri