Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Hiç Aşı Olmayan Öğretmen Oranı Yüzde 8'e Düştü

MEB ÖĞRETMEN

Okulların açılması ve zorunlu PCR testi uygulaması sonrası koronavirüs aşısı yaptıran öğretmen sayısı giderek artıyor. Güncel tablo ogretmenmeb.com'da...

Okullar 6 Eylül'de yüz yüze eğitime başladı. Okullar açılmadan önce alınan kararla aşı yaptırmayan öğretmenlere PCR testi zorunluluğu getirilmişti.

Çok tartışılan karar uygulanmaya başladı. Sendikalardan tepki geldi. Bazı öğretmenler haftada 2 kez tert verdi, bazıları vermedi.

Bazı illerde soruşturma açıldı, bazılarında hiçbir yaptırım uygulanmadı. Öğretmenlere para cezası kesildiği iddia edilen iller de oldu.

Sonuç itibarıyla yüz yüze eğitimde 2 haftalık süreç sona erdi. 

PCR testi yaptırmak istemeyen öğretmenler aşı yaptırma kararı aldılar. Bu da öğretmenlerin aşı olma yüzdesini arttırdı.

Güncel duruma göre öğretmenlerin yüzde 92'si en az 1 doz aşı oldu. Hiç aşı olmayan öğretmen oranı yüzde 8'e kadar düştü. Önümüzdeki haftalarda bu oranın daha da düşmesi bekleniyor.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, PCR testi pozitif çıkan öğretmenlerimiz var demişti.

Bilindiği üzere tam aşılı olmak için ya 2 doz Biontech olmak, ya da 2 doz Sinovac üzerine 1 doz da Biontech olmak gerekiyor.

1. dönem sonuna doğru öğretmenlerin yüzde 90 ve üzeri tam aşılı olacağı tahmin ediliyor. Bu da yüz yüze eğitim veren öğretmenlerin bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yaptığı anlamına gelecektir.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.