Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Hamileliğin 24-32. Haftasında Olup İdari İzinli Olan Öğretmenler Göreve Geri Dönecek Mi?

MEB ÖĞRETMEN

Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile hamile öğretmenlerin 24-32. hafta arası idari izinleri kaldırıldı. Bu hafta aralıklarında olup idari izinde bulunan öğretmenler...

 9 Nisan 2022 Cumartesi tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 30/06/2021 tarihli ''COVID-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler'' konulu genelge yürürlükten kaldırıldı. İlgili haber için tıklayınız.

 Yürürlükten kaldırılan genelgede öğretmenleri de kapsayan gebeliğin 24. haftasından 32. haftasına kadar verilen idari izinler de kaldırılmış oldu. Dolayısıyla 9 Nisan 2022 tarihi itibariyle hamile olan öğretmenler artık 24. haftadan 32. haftaya kadar idari izinli sayılmayacaktır. 

 Şu anda hamileliğin 24. haftası ile 32. haftası arasında olan ve daha önceden idari izin almış öğretmenlerin göreve geri dönmeyeceği değerlendirilirken bundan sonra izin almak isteyen hamile öğretmenler ilgili genelge kaldırıldığı için izin alamayacaklar. Hamilelikte 24. haftayı doldurmayan veya doldurup bu zamana kadar izin alma hakkını kullanmayan öğretmenler 9 Nisan 2022 itibariyle sadece 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki haklarını kullanabilecekler.

 Öte yandan genelge kapsamında 24-32. hafta arasında ve izinli olan öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığından önümüzdeki hafta içi resmi yazı beklenmekte olup, izinde olan hamile öğretmenlerin durumu netleşecektir.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.