Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Güvenlik Soruşturması Tamamlanan Öğretmenlere Maaşları Neden Yatırılmıyor?

MEB ÖĞRETMEN

Güvenlik soruşturması 15 Eylül'den sonra tamamlanan öğretmenlere maaşları neden yatırılmıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı. Ataması yapılan öğretmenler güvenlik soruşturmasına tabi tutuldu. Bazı öğretmenlerin güvenlik soruşturması hızlı tamamlanırken, bazı öğretmenlerinki biraz daha uzun sürdü. Hala daha güvenlik soruşturması sonuçlanmayan öğretmenler var.

15 Eylül öncesinde güvenlik soruşturması tamamlanan ve göreve başlayan öğretmenlerin maaşları yatırıldı. Fakat Ogretmenmeb.com olarak edindiğimiz bilgilere göre; 15 Eylül sonrasında güvenlik soruşturması tamamlanan öğretmenlere bazı il ve ilçelerde maaşları yatırılmıyor. Bu öğretmenlere 15 Ekim'de maaşlarını alacakları belirtiliyor.

Yeni atanan öğretmenler ev, eşya vs derken maddi olarak sıkıntı yaşıyorlar. Bu sıkıntıya bir de maaşların 15 Ekim'e kalmış olması ekleniyor.

İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri güvenlik soruşturması tamamlanan öğretmenlere hak ettikleri maaş tutarını ödemelidir.

15 Ekim'e kadar öğretmenleri bekletmek doğru bir uygulama değildir.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.