Fedakarlık Yapan Tüm Öğretmenlerimizi ve Yöneticilerimizi Kutluyorum

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: ''Fedakarlık Yapan Tüm Öğretmenlerimizi ve Okul Yöneticilerimizi Kutluyorum''

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kurulması için iş birliği protokolü imzalama töreninde açıklamalarda bulundu.

Öğretmenlerin aşı olma oranlarını da paylaşan Bakan Özer, fedakarlık yapan tüm öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerimizi kutluyorum ifadelerini kullandı.

Bakan Özer'in açıklamalarına göre iki doz aşı olan öğretmen oranı yüzde 85'e yükseldi. Hastalığı geçirip bağışıklık kazanan öğretmen oranı ise yüzde 5.

İşte Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in o açıklamaları:

Öğretmenlerin iki doz aşı olma oranı yüzde 85'e çıktı

Öğretmenlerin aşılanma oranlarıyla ilgili bilgi veren Bakan Özer, şunları söyledi: "Bu süreçteki en büyük avantajımız, çok kıymetli öğretmenlerimizin aşılanma oranıdır. Artık birinci doz aşı oranından bahsetmiyorum, Türkiye'de öğretmenlerimizin iki doz aşı olma oranı bugün itibarıyla yüzde 85'tir. Bir de aşı olmadan hastalığı geçirip bağışıklık kazanan yüzde 5'lik öğretmen dilimini dikkate aldığımızda yaklaşık yüzde 90 öğretmenimiz artık aşılıdır. Emin olun, öğretmenlerimizin bu aşı oranı kıta Avrupa'sında örnek aldığımız çoğu ülkenin çok çok üzerindedir; buna Finlandiya, İsveç de dahildir. Onun için bu süreçte emek veren, fedakârlık yapan tüm öğretmenlerimizi, tüm yöneticilerimizi, velilerimizi ve sürece katkı veren tüm paydaşlarımızı kutluyorum."

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Meb Öğretmen Haberleri