DYS'yi Artık Öğretmenler de Kullanacak

Öğretmenlere de DYS kullanımı için çalışmalara başlandı. İşte detaylar...

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatlarında kademeli olarak kullanmaya başladığı Doküman Yönetim Sistemi(DYS) sadece idari personellerin kullanımında bulunuyordu. Bakanlık, yeni bir karar alarak DYS'nin öğretmenler tarafından da kullanılmasının önünü açtı.

 Doküman Yönetim Sistemi(DYS) bilindiği üzere 2012 yılında evrakların güvenliği ve tasarruf amacıyla kullanıma sunulmuştu. DYS'yi okul/kurum müdürlükleri, ilçe milli eğitim müdürlükleri, il milli eğitim müdürlükleri ve bakanlık birimleri etkin olarak kullanıyordu.

 MEB'in yeni kararı ile Doküman Yönetim Sistemi(DYS)'ni artık öğretmenler de kullanabilecek. Böylece, okul/kurum müdürlükleri DYS aracılığı ile öğretmenlere resmi evrak tebliğ edebilecek, yazışma yapılabilecek, öğretmenler herhangi bir konuda bu sistem üzerinden okul/kurum müdürlüklerine veya başka bir birime gönderilmek üzere yine okul/kurum müdürlüklerine dilekçe yazabilecek. Böylece öğretmenlerin çeşitli konular hakkındaki dilekçeleri de güvence altına alınmış olacak.

DYS'nin Öğretmenlere Yaygınlaştırılması Yazısı İçin Tıklayınız.pdf

 Doküman Yönetim Sistemi(DYS), bazı bölgelerde öğretmenlerin kullanımına açıldı ve pilot olarak uygulanmaktadır. Süreç içerisinde DYS kullanımıyla ilgili öğretmenlere online/çevrimiçi veya yüz yüze seminerler verilebileceği düşünülmekte olup e-imza konusuyla ilgili olarak çalışmaların devam ettiği yönünde bilgiye ulaşılmıştır.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Meb Öğretmen Haberleri