Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Danıştay’dan İhraç Edilen KHK’lı Öğretmenleri de Kapsayan Karar!

MEB ÖĞRETMEN

Danıştay 12. Dairesi KHK ile ihraç edilen ve emeklilik hakkı kazanmış memurlar için bir karar verdi.

SGK, 2016 yılında Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile ihraç edilen aralarında öğretmenlerin de bulunduğu bazı eski kamu görevlilerine emeklilik hakkı kazanmalarına rağmen emekli ikramiyesi ödemesi gerçekleştirmemiştir.

Konu zaman içerisinde yargıya taşınmış, mahkeme SGK’nin uygulamasını iptal etmiştir. Mahkemenin iptal kararından sonra Sosyal Güvenlik Kurumu, 2019 yılında mahkeme kararının nasıl uygulanacağına dair genel bir yazı yayımlamıştır.

MAHKEME KARARI İÇİN TIKLAYINIZ.pdf

Kurum, yazısında emekli sandığı kapsamında olup emekli aylığı bağlananlardan SSK ve Bağkur geçmişi olanlara borç çıkarmış 5434 sayılı kanuna tabi hizmetlerin esas alınması gerektiği belirtilmiştir.

Bu durum üzerine tekrar açılan davada Danıştay 12. Dairesi Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 2019 yılında yayımladığı mahkeme kararına ait yazının maksadını aştığı ve hukuksuz olduğu için iptaline karar vermiştir.

Karar sonrasında, özellikle 2016 ve sonrasında KHK ile ihraç edilen ve aralarında öğretmenlerin de bulunduğu eski kamu görevlileri, SSK, Bağkur, emekli sandığı fark etmeksizin emeklilik ikramiye ve aylığına hak kazanmışsa bu aylıkları bağlanacak ve ikramiyeleri ödenecektir. Karardan sonra aksi uygulamalar için ilgililere yasal faizi ile ödeme yapılacaktır.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.