Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Öğretmenlerimizin 60 Yıllık Hayalini Gerçeğe Dönüştürdük''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri ile İftar Programında buluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenler ve eğitim yöneticileri ile iftar programında bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Son iki yıldır koronavirüs salgını sebebiyle Ramazanlarımızı biraz buruk geçirdik. Aralarında değerli öğretmenlerimizin de olduğu birçok kardeşimizi hakka uğurladık. Sizlerin de olağanüstü çabalarınızla eğitim öğretim faaliyetlerini aksatmadan devam ettirdik. Bunun için Milli Eğitim Bakanımıza ve siz saygıdeğer hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Son eğitim gününe kadar okullarımızın kapısını açık tutmayaca devam edeceğiz.''

ÖĞRETMENLERİMİZİN 60 YILLIK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Öğretmenlerimiz geleceğimizi emanet ettiğimiz eli öpülesi insanlardır. Bu anlayış ile yoğun çaba harcıyoruz. Eğitim ortamlarımızı insani ve bilimsel bakımdan geçmiş ile mukayese edilemecek standartlara kavuşturduk. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında OECD ortalamasını yakaladık. Öğrenmeyi zorlaştıran kalabalık sınıf sorununa son verdik. Okullarımızı kütüphanelerle, spor salonlarıyla etkileşimle tahtalarla donattık. Biz bodrum katlarında beden eğitimi dersi yapardık. Yeni atamaların ve derslik sayısının yanı sıra, öğretmenlerimizin özlük hakları konusunda da gözle görülür ilerlemeler kaydettik. Bu alanda hayata geçirdiğimiz en önemli reform Öğretmenlik Meslek Kanunu'dur. Kariyer hedefi ve basamak olmaması ciddi bir eksiklikti. Öğretmenlerimizin 60 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürdük. Öğretmenlerimize önemli avantajlar getiren bu düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorurum. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Meb Öğretmen Haberleri