Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Bakan Özer: ''Öğretmenlik Meslek Kanunu Büyük Bir Memnuniyetle Karşılandı''

MEB ÖĞRETMEN

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Öğretmenlik Meslek Kanunu Büyük Bir Memnuniyetle Karşılandı'' Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, "Kanunla birlikte öğretmenler arasında ayrım yapılmaksızın, öğretmenlerimizin mali ve sosyal haklarında yapılması öngörülen iyileşmeler büyük bir memnuniyetle karşılandı." ifadelerini kullandı.

Öğretmenliğin tüm kadim medeniyetlerde en saygın meslekler arasında yer aldığını, tarih boyunca ilim erbaplarının hep el üstünde tutulduğunu belirten Özer, öğretmenlerine saygıda kusur etmeyen medeniyetlerin hep yükseldiğini dile getirdi.

Özer, öğretmenlerin itibarlarının ve mesleki gelişimlerinin artırılmasına büyük önem verdiklerini ifade etti.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun öğretmenlerin mesleki gelişimlerine çok büyük katkı sunacağına inandığını aktaran Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eğitimle ilgili tüm süreçlerde olduğu gibi Öğretmenlik Meslek Kanunu'na da destek verdiği için teşekkür etti.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun, 20. Milli Eğitim Şurası'nın da ana gündemi olduğuna değinen Özer, "Kanunla birlikte öğretmenler arasında ayrım yapılmaksızın, öğretmenlerimizin mali ve sosyal haklarında yapılması öngörülen iyileşmeler büyük bir memnuniyetle karşılandı." değerlendirmesini yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Özer, 20. Milli Eğitim Şurası'nın ana teması olan "Eğitimde fırsat eşitliği" ilkesini yalnızca öğrenciler için değil, eğitimin asli unsuru olan öğretmenler için de hayata geçirme konusunda gayret gösterdiklerini ifade ederek, bugün gerçekleşen 750 engelli öğretmen atamasının bunun bir sonucu olduğunu söyledi.

Ataması yapılan öğretmenlere "Hoş geldiniz" diyerek başarı dileyen Özer, yakın zamanda 500 engelli memuru da Milli Eğitim Bakanlığına dahil ettiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (1)

Eğitimci 2 Yıl Önce

Kendiniz buna gerçekten inanıyor olamazsınız sayın bakanım.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.