Bakan Özer duyurdu! Hangi öğretmenlerin maaşına 1.000 zam yapılacak?

Öğretmenlik meslek kanunun TBMM'de görüşülüp kabul edilmesinden sonra Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yasa kapsamında hangi öğretmenlerin maaşlarına 1.000 TL zam yapılacak duyurdu.

Bilindiği gibi eğitim dünyasının yakından takip ettiği Öğretmenlik Meslek Kanunu dün gece TBMM'de görüşüldü ve kabul edildi. Yasa Cumhurbaşkanı tarafından onaylanıp, resmi gazete'de yayımlandığından yürürlüğe girecek. Peki yasa ile birlikte hangi öğretmenlerin maaşlarında değişiklik olacak ? Hangi öğretmenlerin maaşına 1.000 zam yapılacak? Bakan Özer açıkladı. 

Uzmanlar 180 saat, başöğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak
Kanun ile adaylık kaldırma sınavının da kaldırıldığını dile getiren Özer, 10 yıl kıdemi olan öğretmenlerden MEB'in düzenlediği 180 saatlik eğitimi tamamlayanların sadece aldıkları eğitim içeriğinden yapılacak sınavda başarılı olmaları durumunda hem bir dereceyle taltif edileceklerini hem de maaşlarında 1000 liranın üzerinde iyileştirme yapılacağını belirtti.

Yüksek lisans yapan öğretmenlerin bu sınavlardan muaf olacağını söyleyen Özer şu değerlendirmelerde bulundu:

"10 yıllık uzman öğretmenler de yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek 240 saatlik eğitimini tamamladıktan sonra, o eğitimin içeriğinden olacak şekilde yapılan sınavdan başarılı olmaları durumunda başöğretmen olacaklar. İlave bir derece ve 2 bin lira üzerinde bir iyileştirmeyle de özlük haklarında ciddi bir değişiklik olacak. Doktora yapan öğretmenlerimiz yazılı sınavdan muaf olacaklar. Bu çok kıymetli bir şey." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Meb Öğretmen Haberleri