Ara Tatilde İdari İzinli Olan Öğretmenler İl Dışına Çıkabilir mi?

Mesleki çalışmaları çevrimiçi olacak olan ve idari izinli sayılan öğretmenler bu süre zarfında il dışına çıkabilir mi?

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz hafta 2021-2022 eğitim öğretim yılı 1. ara tatilinde öğretmenlerin mesleki çalışmalarının(seminer) çevrimiçi olacağını ve ara tatil sürecinde öğretiemlerin idari izinli olacaklarını açıkladı.

 Bilindiği üzere bu eğitim öğretim yılında 1. ara tatil 15-19 Kasım 2021 tarihlerinde uygulanacak. Ara tatil her ne kadar 5 gün olsa da tatilin hemen öncesi ve sonrasındaki hafta sonu tatilleri de hesaba katıldığında toplam 9 günlük bir tatil olacaktır. Bu süreçte öğretmenler okula gitmeyecek, bakanlığın önümüzdeki hafta paylaşacağı takvime göre ve büyük ihtimalle Eğitim Bilişim Ağı(EBA) üzerinden mesleki çalışmalarını çevrimiçi olarak tamamlayacaklar.

 Öğretmenlerden kendi memleketi dışında görev yapmak isteyen öğretmenler, tatil amaçlı veya herhangi bir sebeple 9 günlük tatili değerlendirmek için il dışına çıkmak isteyen öğretmenler yasal olarak 1. ara tatilde idari izinli olmaları dolayısıyla il dışına çıkıp çıkamayacaklarını merak ediyor. Kamuda uygulanan genel idari izinlerde, aksi yönde bir resmi yazı yoksa memurların yani öğretmenlerin ara tatilde il dışına çıkmalarında herhangi bir sakınca yoktur.

  Milli Eğitim Bakanlığı aksini belirten resmi yazıyı illere göndermedikçe 1. ara tatilde öğretmenler il dışına çıkabilirler. Bu süreçte okul/kurum müdürlükleri veya il, ilçe milli eğitim müdürlükleri her ne sebeple olursa olsun öğretmenleri okula çağıramaz. Dolayısıyla bazı iddialara göre ara tatilde öğretmenleri imza için okula çağıran yöneticiler yasal olarak suç işlemiş olur.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Meb Öğretmen Haberleri