Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

5 Eylül'de Yapılan Adaylık Kaldırma Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

MEB ÖĞRETMEN

5 Eylül 2021 Pazar günü saat 10.00'da yapılan Adaylık Kaldırma Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Detaylar Ogretmenmeb.com'da...

Öğretmen olarak ataması yapıldıktan sonra 1 yıl fiilen çalışmış, performans değerlendirme sürecini başarıyla tamamlamış aday öğretmenler 5 Eylül 2021 Pazar günü saat 10.00'da Adaylık Kaldırma Sınavı'na girdiler. AKS olarak da bilinen sınavda aday öğretmenlere 100 soru soruldu. Toplam 100 puan üzerinden değerlendirilecek olan sınavdan 60 puan ve üzeri alan aday öğretmenler başarılı olacaklar.

Başarılı olan aday öğretmenlerin adaylıkları kaldırılacak. 60 puanın altında kalıp başarısız olan aday öğretmenler için ise süreç farklı. Kurum değişikliği yapılacak. Performans değerlendirme süreci yeniden başlayacak. Adaylık Kaldırma Sınavı'na da tekrar girecekler.

Ogretmenmeb.com olarak temennimiz tüm öğretmenlerimizin sınavı başarıya geçmeleri yönünde...

Peki 5 Eylül 2021 tarihinde yapılan Adaylık Kaldırma Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Adaylık Kaldırma Sınavı kılavuzuna göre sonuçlar, sınavın yapıldığı tarihten itibaren en geç 15 (on beş) iş günü içerisinde ilan edilecek.

Yani 5 Eylül 2021 tarihli AKS sonuçları en geç 24 Eylül 2021 Cuma gününe kadar açıklanacaktır.

15 iş günü olarak hesapladığımızda 24 Eylül 2021 tarihi en geç açıklanma tarihi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Fakat MEB'in sonuçları son güne bırakmadan daha önce açıklamasını bekliyoruz...

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.