Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

2022’den İtibaren Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenlerinin Ek Ders Sayıları Artacak

MEB ÖĞRETMEN

6. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde varılan anlaşma sonrasında okul öncesi ve sınıf öğretmenlerinin haftalık ek ders saati 2 saat artacak.

6. dönem toplu sözleşme görüşmeleri geride kaldı. Memur-Sen ile hükümet arasında anlaşma ile sonuçlanan toplu sözleşmede eğitim kolunda anlaşılan maddeye göre sınıf öğretmenlerine, okul öncesi öğretmenlerine ve atölye ve laboratuvar şefliği verilen öğretmenlere danışman öğretmenlik/sınıf veya şube sorumluluğu karşılığı haftalık 2 saat ek ders ücreti ödenecektir.

Anlaşma doğrultusunda sınıf, okul öncesi ve ilgili şeflik verilen öğretmenlerin haftalık ek ders ödemelerine 2 saat, aylık ise ilgili aya göre 8 veya 10 saat ilave yapılarak ödeme yapılacaktır.

Nöbet görevi olan sınıf ve okul öncesi öğretmenlerinin haftalık ek ders sayıları 18’den 20’ye yükseltilmiştir. Bu kazanım ile öğretmenlerin ek ders ücretleri de artmış olacak.

2022 yılının ilk altı ayında(enflasyon farkı sıfır kabul edilirse) bir ay dört tam hafta olarak hesaplandığında kadrolu öğretmenler için aylık olarak 178,12 TL ve yıllık olarak yaklaşık 2.000 TL, sözleşmeli öğretmenler için ise aylık olarak 152,96 TL ve yıllık olarak yaklaşık 1.750 TL’lik artış yapılmıştır.

 Toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenleri, branş öğretmenlerinde olduğu gibi kendilerinin de haftalık maaş karşılığı ders sayısının 18’den 15’e düşürülmesini talep ediyorlardı.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.