Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

12, 13, 20, 21 Kasım Tarihlerinde DYK, İYEP, Egzersiz, Evde Eğitim ve Destek Eğitim Odası Dersleri Yapılır mı?

MEB ÖĞRETMEN

MEB'in 1. ara tatili öncesi ve sonrasındaki cumartesi ve pazar günlerine denk gelen hafta sonu tatillerinde DYK, İYEP vb. kurslar yapılır mı, ek ders ücreti ödenir mi?

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2021-2022 yılı çalışma takvimine göre 2021-2022 eğitim öğretim yılı 1. ara tatili 15-19 Kasım 2021 tarihlerinde olacak. Yaklaşık 19 milyon öğrenci tatile girerken, 1 milyonu aşkın öğretmen ise mesleki çalışmalarını çevrimiçi olarak gerçekleştirecek. 

 Ara tatilde, öncesi ve sonrasındaki hafta sonlarında Destekleme ve Yetiştirme Kursları(DYK), İlkokullarda Yetiştirme Programı(İYEP), çeşitli egzersizler, destek eğitim odası, evde eğitim gibi derslerin yapılıp yapılmayacağı ve öğretmenlere ek ders ücretlerinin ödenip ödenmeyeceği merak ediliyor.

 MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün 6 Temmuz 2021 tarihli 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi konulu yazıda 1. ara tatilin 15-19 Kasım 2021 tarihleri arasında 5 iş günü olduğu belirtilmiştir. Dolayısıyla ara tatile denk gelen DYK ve İYEP başta olmak üzere hiç bir kurs yapılmayacak ve öğretmenlere ek ders ücreti ödenmeyecektir.

MEB 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi İçin Tıklayınız.pdf

 Öte yandan 1. ara tatilden hemen önceki hafta sonu ve ara tatilin bitimden hemen sonraki cumartesi ve pazar günleri DYK, İYEP ve çeşitli kurslar devam edecek ve öğretmenlere ek ders ücreti ödenecektir. Dolayısıyla, ilgili kurs planında varsa 13, 14, 20 ve 21 Kasım cumartesi ve pazar günlerine denk gelen kurslar yapılacak ve öğretmenlere ek ders ücreti ödenecektir. 

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.