Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan okul yöneticileri okulların ihtiyacı olan mal ve hizmetleri Merkezi bütçe veya yerel imkanlarla temin etmek durumunda kalıyorlar.
Okullar böyle zarara uğratılıyor
Okullarda bulunan malzemelerin demirbaş sistemine kayıt edilmemesi sebebiyle ortaya çıkan kamu zararı çok büyük boyutlara ulaşmış durumda. Peki söz konusu durumun üstesinden gelmek için ne yapmak gerekmektedir?
Ancak bahsi geçen malzemeler okula alındıktan sonra kayıtlarının yapılmaması söz konusu malzemelerin ortadan kaybolmasına sebep oluyor. Özellikle dayanıklı tüketim malzemesi olarak geçen ve yüksek maliyet ile satın alınabilen teknolojik cihazlar bu alanda başı çekmektedir.
Örnek verecek olursak Merkezi bütçe tarafından sağlanan ödenek ile okullara alınan bilgisayarlar, fotokopi makinaları ve daha birçok elektronik malzeme yıllar geçtikten sonra kullanım ömrünü tamamlamamasına rağmen okullarda kayıtlar yapılmadığı için ortadan kaybolma durumları meydana geliyor.
Söz konusu malzeme demirbaşa kaydedilmediğinden dolayı takibinin yapılması da zorlaşıyor. Tüm bunların yanında ortaya çıkan kamu zararı ise büyük boyutlara ulaşıyor. İlgili malzemelerin alınmasının hemen ardından demirbaş sistemi üzerinden kayıtlarının yapılması ise söz konusu zararın önüne geçilmesini sağlayacaktır.
Öğretmen Meb / ÖZEL HABER