×
  • Anasayfa
  • Mebbis & E-okul
  • Mevzuat
  • Yer Değiştirme
  • Ek Dersler
  • Haber
  • Meb Personel
  • Meb Atama
  • Sendika
  • Kamudan Haber
  • Sınav
  • Foto Galeri
  • Web Tv
☰
  • Anasayfa
  • Meb Haber

MEB Sınav Yok Diyor Onlar Sınav Yapıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı`nın ‘5. Sınıflarda yabancı dil ağırlıklı eğitim uygulaması’ 2017-2018 eğitim öğretim yılı döneminde başlamıştı. Seviye belirleme sınavı olmayacak diye bildirilmesine rağmen bazı okullar öğrencileri sınava tabi tutuyor.

31 Ağustos 2024 Cumartesi 06:00
11

MEB tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılına girilirken valiliklerin MEB Temel Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdiği yabancı dil ağırlıklı eğitim uygulaması başlatıldı. Bunun için bazı okullar belirlendi ve okulların 5. Sınıflarında uygulamaya hayata geçirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda seviye belirleme sınavı ya da seviyeye göre şube seçimi olmayacak denmesine rağmen bazı okullar bu kurala uymadı ve sınav yaptı. Sınav için öğrenci velilerinden ücret talep eden okullar da oldu.

YABANCI DİL EĞİTİMİNİ FIRSATA ÇEVİRDİLER

Hayata geçirilen uygulama öğrencilerin yabancı dil konusunda ilerleme kaydetmelerini hedef alırken bazı okullar bunu fırsata çevirdi. Konuyla ilgili Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şube Sekreteri Sibel Gökçe Evci ‘Yapılan uygulamanın bazı okullar tarafından kötüye kullanıldığını görüyoruz. Sınav yapılmayacağı söylendiği halde sınav yapıyorlar ve bu sınavlar için velilerden ücret talebinde bulundukları söyleniyor. Üstelik yaptıkları sınavları kendi internet sitesi üzerinden duyuran okullar bile var.’ Dedi.

Evci bu sürecin istismara açık olduğunu ve yapılan sınavların öğrenciler içinde büyük bir eşitsizliğe sebep olduğunu da sözlerine ekliyor. Evci bu süreci MEB talimatlarına aykırı ve art niyetli davranarak kullanan okulların büyük problem teşkil ettiğini dile getirdi.

meb hocam / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Meb Haber Haberleri

Daha fazla haber:
© 2021

Öğretmen MEB En Güncel Haberler


‧ Anasayfa ‧ İletişim