Yıllık İzinde Olan Müdür Yardımcısına Ek Ders Ödemesi Mahkemelik Oldu

Yıllık izinde olan müdür yardımcısına ek ders ödenmesi hususundaki davada son noktayı Danıştay koydu.

 Bir ilkokulda müdür başyardımcısı olarak görev yapan bir personel 21 Temmuz - 12 Ağustos tarihleri arasında yıllık izin kullandı. İlgili personele Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatı gereği izinli olduğu için ek ders ücreti ödemesi yapılmadı.

 İlgili müdür başyardımcısı kendisine ücret ödenmesi gerekçesiyle idare mahkemesine başvurdu. Başvuru sonucunda mahkeme ücret ödenmemesinin doğru ve hukuki olduğuna karar vererek davacının ek ders ödenmesi yönündeki istemini reddetti.

 Ek ders ücretinin hukuksuz olarak ödenmediği iddiasıyla temyiz için Danıştay'a başvuran müdür başyardımcısı, Danıştay'tan beklediği kararı alamadı. 2011 yılında açılan davada süreç tam 9 yıl sürdü ve Danıştay, Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının kesin olarak yıllık izinde geçirdiği sürelerde yönetim karşılığında ek ders ücreti alamayacağına hükmetti.

 Davacının temyiz istemi reddedilerek, karar onandı.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Maaş Ve Ek Ders Haberleri