Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Uzman veya Başöğretmen Olarak Emekli Olmanın Emekli Maaş ve İkramiyesine Etkisi Var Mı?

MAAŞ VE EK DERS

Uzman öğretmen veya başöğretmen olarak emekli olan öğretmenlerin emekli maaş ve ikramiyeleri öğretmenlere göre daha fazla olacak mı?

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikle ilgili 180 ve 240 saatlik eğitimlerin içeriği ve tarihiyle birlikte yapılacak yazılı sınava ilişkin tüm detayları kamuoyu ile paylaştı.

 Fiilen görevde olan öğretmenlerden uzman öğretmenler ve başöğretmenlerin öğretmenlere göre ne kadar fazla maaş alacaklarını, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve eğitim öğretim tazminat oranları çerçevesinde değerlendirdik. Uzman ve Başöğretmenlerin İlave Ödeme Bilgileri İçin Tıklayınız.

 Öğretmenlerin emekli olduklarında uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı ile emekli olmuş olmaları emekli maaşlarını ve ikramiyelerini de fazla almalarını sağlar mı? sorusunun cevabını bu yazımızda vereceğiz.

 Uzman öğretmenlere ödenen eğitim öğretim tazminatının %60'a ve başöğretmenlere ödenen eğitim öğretim tazminatının %120'ye çıkarılması sadece fiilen görevde iken ek bir ödeme sağlamaktadır. İlgili ödeme kalemi emekli maaşına veya emekli ikramiyesine yansımamaktadır.

 MEB'de şu an görevde bulunan uzman öğretmenler ve başöğretmenler emekli olduklarında öğretmenlerle aynı emekli maaşını alacak ve aynı ikramiye kendilerine ödenecektir. Dolayısıyla öğretmen, uzman öğretmen veya başöğretmen olarak emekli olmuş olmanın emekli maaş ve ikramiyesine hiç bir katkısı yoktur.

 

*Hesaplamalar 2022 yılı Ocak-Temmuz dönemi verilerine göre yapılmıştır.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Yorumlar (14)

SALİH 2 Yıl Önce

SENDİKALRIN BU DURUMA MÜDAHALE ETMELERİ GEREKİYOR

Necmettin 2 Yıl Önce

Öğretmen emekli olurken apoletleri sökülerek mi emekli olacak, teğmen ve general aynı emekli maaşı ve emekli ikramiyesi mi alıyor, fark onlara helal olduğu gibi bize de haktır.

Şule Şahin 2 Yıl Önce

Bu çok büyük bir haksızlık.

Mülhem Bal 2 Yıl Önce

Çok haklısın. Mesela general emekli olduğunda teğmen maaşı katsayısı ile emekli oluyor. Hükümetimizin bunu düzelteceğine inanıyorum.

Bünyamin İnan 2 Yıl Önce

Önceden emekli olmuş öğretmenlerin suçu ne?Bir çare bulunmalı.

Aslı Özkök 1 Yıl Önce

Öğretmen olup atanamayan ne olacak, atanmışlar biraz yetinmeyi bilsede atamayan öğretmenlere bütçe ayrılsa bundan sonra..ne güzel 3600 ek göstergeyi de aldınız

Şükran 1 Yıl Önce

Uzman öğretmenlikte ilk sınava girerek uzman öğretmen oldum ve 2020 yılında emekli oldum.Ancak uzman öğretmenlik hakkım adeta elimden alınarak emekli oldum maaş ve ikramiyede hiçbir fark almadım

Ali Can 1 Yıl Önce

Emeklerimize yazık olur, bu durum mutlaka düzeltilmeli , ünvanlar ile birlikte emekli olmak ,diğer guruplar gibi bizim de hakkımız olmalı, o zaman generaller neden astsubay maaşıyla emekli edilmiyor, biz sınav la ,gayret ile bu unvanları hak ettiysek yine aynı ünvan ile emekli olmalıyız.

Meral 1 Yıl Önce

sen iyi ki öğretmen olmamışsın. gelişimini tamamlayamamışsın. hepinize yetecek bütçe var israf bitse sorun çözülecek. benim de kardeşim atanamadı. Sizin garip düşünceniz çok yakışıksız.

Selma 1 Yıl Önce

Başöğretmen yada uzman öğretmen unvanı ile emekli olmuş bir kişi bu unvanin gerektirdiği ödemeleri hak etmiş olup emekli ikramiyesi ve maasininda busekilde ödenmesi esastır hak kayıplarına giderilmelidir

Murat 1 Yıl Önce

Uzman er ile kıdemli baş çavuşun emeklilik maaşları ikramiyeleri aynı mı? Bir işi de doğru yapın bre kardeşim.. Her iş mi saçma sapan olur. bilemedim.

Nesrin 1 Yıl Önce

Emekli uzman öğretmenler bu durumu Cimere yazalım derim.

Ayse 11 Ay Önce

27 yıllık öğretmenim yeni başöğretmen oldum.Maasimda 5000 civarı fark oldu.Yani normalde 14 bin alıyordum.Buna eski uzmanlık farkında dahildi. Kamu işçileri emekli olurken maaslarnda düşme olmazken memur emeklilerinde zaten ciddi bir düşme olurken bir de kazanılmış olan hakkımız yani uzman ya da basogretmenlik maaşımiz neden kesiliyor anlamış değilim .Emekli olmak istiyorum çocuklarım okuduğu için bu sebeplerden dolayı olamıyorum Evet hakkımızı arayalim Kazanılmış hak geri alınmamalı . Zaten 27 yıl sonra kazanılmış bir hak emekli olursam elimden alınacak ne anladım ben bu işten

Ali Cengiz 6 Ay Önce

Öğretmenin hakkında savunduğunu iddia eden bütün sendikaların ortak sorunudur bu. Uzman öğretmenlik, başöğretmenlik, ek ders konularının tamamının emekli maaşına yansıması gerekiyor. Sendikaların çözmesi gereken en büyük ve en önemli sorun bu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.