Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Temmuz ve Aralıkta Öğretmenlere Ek İyileştirme Yapılacak

MAAŞ VE EK DERS

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2022 yılı temmuz ve aralık ayı zammına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ek gösterge çalışmasının detaylarına ilişkin soruları TRT Haber'de cevapladı. Bilgin, ek gösterge düzenlemesi dışında memur ve memur emeklisinin zammına ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin, 2022 Aralık ayında 6. Dönem Toplu Sözleşme gereği uzlaşılan zam ve enflasyon farkı haricinde yeni bir düzenleme yapacaklaklarını, yeni düzenleme ile ek göstergenin etkisini artıracaklarını aktardı.

 Hayat pahalılığına dikkat çeken Bilgin, yakıt ve enerji kaynaklarında ciddi artış olduğunu vurgulayarak, çalışanları enflasyonun tahribatına karşı koruyacak ve rahatlatacak çalışmalar yapılacağını ifade etti. Bu çalışmalar 2022 yılı Temmuz ayında yapılacak %7 zam ve enflasyon farkı haricinde olacak.

Düzenlemeler hakkında detayları açıklamayan Bilgin, çalışmaların tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti. Bakan Bilgin'in açıklamasıyla Temmuz ayında enflasyon farkı ile beklenen %38-40 civarındaki iyileştirmeye 2022 yılının Ocak ayında olduğu gibi ilave bir zam verileceği anlaşılmaktadır.

 Bilindiği üzere 2022 yılı Ocak ayında %5 ve enflasyon farkı zammı %2,5 ilave ile %7,5 zam ve enflasyon farkı olarak güncellenmişti. 

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.