Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Şube Müdürleri MEB Teşkilatının Taşıyıcı Kolonlarıdır

MAAŞ VE EK DERS

İşte MEB şube müdürlerinin yayımladığı açıklama...

Şube Müdürlüğü Milli Eğitim Bakanlığının gerek merkez teşkilatının gerekse taşra teşkilatının en önemli kariyer basamaklarındandır. Bulundukları bakanlık birimlerinde hafızadır, taşıyıcı kolondur.

*Şube Müdürleri "Eğitimcidir", "Öğretmendir". MEB'in Şube Müdürlerinin neredeyse tamamı öğretmenlikten katılımın belli şartlara bağlı olduğu kariyer sınavlarıyla bulundukları makamlara gelmiştir. Öğretmen ve okul idarecisi iken Eğitim-Öğretim Hizmetleri sınıfına tabi olan Şube Müdürleri Genel İdari Hizmetler Sınıfına tabii olmaktadır. Yıllar içinde kısım kısım eğitim öğretim sınıfının mali ve özlük haklarında yapılan iyileştirmelerden eğitimin içinde, "eğitimci","öğretmen" olmalarına rağmen yararlanamamışlardır. Bu da günün sonunda Kamu hiyararişisinde "ücret dengesizliğini" oluşturmuştur. 2023 Ocak ayından itibaren uzman ve baş öğretmenlik haklarından mahrum kalma ücret dengesizliğini iyice bariz hale getirecektir. Amiyane tabirle "üstler astlarından az maaş alır hale gelecektir."

MEB"in teşkilat yapısındaki bu sorun en çok şube müdürlerini etkilemektedir.

MEB SubeMüdürleri 103 Bin Twitle Ülke Gündeminde

Şube Müdürleri durumun vehametini yetkililerin gündemine almak için yaklaşık bir yıldır kendilerine yakışır usul ve erkanlarla seslerini duyurmaya çalışmaktadır. Yerel ve ulusal karar alıcılarla ve meslek örgütleriyle irtibata geçmekte, bakanlığa taleplerini ileten yazılı başvurular yapmakta, günümüzde hak arama platformu haline dönüşen sosyal medyada durumlarını anlatmaktadırlar.

Birçok defa talepleri Twitterda tt olup, Türkiye gündemine gelmiştir. Aynı mecra üzerinden yerel- ulusal meslek örgütleri başkanları, bazı siyasiler, akademik çevreler bu sese ses vermiştir. Yine 15 Aralık Perşembe Twitterda ülkenin siyasetinin sıcak gündemine rağmen #MEBSubeMüdürleri başlığı 103 bin twit ile tt olmuş, gündeme üst sıralardan girmiştir. MEB Şube Müdürleri sorunu ortaya koymakta çözüm yollarını da sunmaktadırlar.

*Çözüm Önerileri 1- Şube Müdürü kariyer yapmış öğretmendir.Bu nedenle Şube Müdürüne uzman öğretmen ve baş öğretmen olma hakkı tanınmalıdır.
2- Şube müdürüne haftalık en az 40 saat ek ders ödenmelidir.
3- Şube müdürünün özel hizmet tazminatı arttırılmalıdır.
4- Şube müdürüne makam tazminatı ödenmelidir.
5- Yakın dönemde Şube Müdürünün uhdesinden alınan disiplin amirliği yetkisi, okul/ kurum idareci ve öğretmenlerini de kapsayacak şekilde genişletilerek iade edilmelidir.Böylece Şube Müdürünün her geçen gün kaybolan itibarı iade edilmiş olacaktır.
6- Şube müdürünün bir alt görev unvanı okul müdürü olarak tanımlanmalıdır. Böylece görevi bırakması veya görevden alınması durumunda Okul Müdürü olarak atanmalıdır.

Meb Şube Müdürleri Platformu

Yorumlar (17)

Aliöz 1 Yıl Önce

Çok güzel ve yerinde bir yazı. Şube Müdürlerinin haklı talepleri karşılanmalıdır. Özlük ve mali hakları iyileştirilmeli ve ücret adaleti sağlanmalıdır

Erdinç 1 Yıl Önce

Sesimiz oldunuz, çok teşekkür ederiz...

Serdar 1 Yıl Önce

Şube müdürlerinin mağduriyeti giderilmelidir.

Ahmet 1 Yıl Önce

Şube müdürlerine özlük hakları için verdiğiniz destek için teşekkürler.

Azrak 1 Yıl Önce

Uzman ve başöğretmenlik hakkı şube müdürlerine de verilmelidir. Şube müdürlerinin sorunlarını gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederim.

Bekir 1 Yıl Önce

Şube müdürlerine verdiğiniz destek için teşekkür ederiz.

Metin 1 Yıl Önce

Şube müdürlerine Hakkı olan özlük va mali hakları verilmelidir

Öğretmen55 1 Yıl Önce

Sesimize kulak verdiğiniz için teşekkür ederiz

Çetin Burul 1 Yıl Önce

Sorunlarımızı dile getirdiğiniz için teşekkür ederim.

Şükrü 1 Yıl Önce

Teşekkürler

Mustafa Öğretmen 1 Yıl Önce

Böyle devam ederse Bakanlığımız yakında şube müdürlüğüü yapacak kişi bulamaz

Serkan 1 Yıl Önce

Şube müdürlerinin özlük hakları iyileştirilmelidir.

Abdülkadir Haliloglu 1 Yıl Önce

Haklı taleplerimizi dile getirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Gorevde yükselirken mali haklarda cook gerilere gittik. Asli gorevimiz ogretmenken OSYM' nin yapmış olduğu seçici zor bir gorevde yukselme sinaviyla Sube Muduru olduk. Görev yükü ve sorumlulukları çok olan bir görevi yaparken bu gelinen durum karşısında tam bir hayal kırıklığı yaşamaktayız. Devletimizin bu mağduriyetimizi bir an önce giderecegini beklemekteyiz.

S.a. 1 Yıl Önce

Haklı taleplerimizi gündeme taşıdığınız için değerli site yönetimine çok teşekkür ediyorum

Mehmet Altınöz 1 Yıl Önce

Milli Eğitim Şube Müdürlerinin mali hakları acilen iyileştirilmelidir.

Mehmet Hoca 1 Yıl Önce

Biz öncelikle öğretmeniz, egitimciyiz... Teşekkür ederim sesimizi duyurdugunuz için.

Arif ÇOPUR 1 Yıl Önce

Sesimize ses olduğunuz için Teşekkürler ogretmenmeb.com

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.