Sınav Görevi Ücretine Zam Yapılınca Başvurular da Arttı

Anadolu Üniversitesi tarafından sınav görevi ücretlerine zam yapıldı. Bu durum sınav görevi başvurularının artmasını sağladı.

Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan sınavlarda görev alan öğretmenlere ödenen ücretin düşüklüğü uzun zamandır tepki çekiyordu. Son zamanlarda bu sınavlara başvuran öğretmen sayısı iyice azalmış, görevli bulmak zor hale gelmişti.

Ogretmenmeb.com olarak daha önce yaptığımız haberde Anadolu Üniversitesi sınav görevi ücretlerine zam yapılmasının planlandığını duyurmuştuk. 12 Ekim 2021 tarihli haberimiz için TIKLAYINIZ

Haberimizden kısa bir süre sonra beklenen zam gerçekleşti. Salon başkanı ücreti 200 TL, gözetmen ücreti ise 170 TL olarak belirlendi.

Bu zamdan sonra sınav görevine başvuran öğretmen sayısı da arttı. Yeterli başvuru yapılmayan ''Açıköğretim Programları Güz Dönemi Ara Sınav'' oturumlarına çok sayıda yeni başvuru geldi.

Ogretmenmeb.com olarak sınav görevi ücretlerine zam yapılmasını olumlu karşılıyor olsak da bu görevinin hakkının oturum başına 250 TL olması gerektiğini düşünmekteyiz.

Yine de kısa vadede yapılan artışın öğretmenler açısından olumlu bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Maaş Ve Ek Ders Haberleri