Öğretmenlerin Maaş Promosyon İhalelerini Bakanlık Yapmalıdır

Öğretmenlerin maaş promosyon ihalelerini il/ilçe milli eğitim müdürlükleri yapmamalıdır.

  Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlere belirli aralıklarla maaş promosyonu ödemesi yapılmaktadır. Maaş promosyonu ödemesi için il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri çeşitli bankalar ile anlaşmalar sağlamaktadır.

 İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince çeşitli bankaların katıldığı ve yapılan anlaşma ile öğretmenlere maaş promosyonu ödemesi yapılmaktadır. Bu hususta öğretmenlerin çeşitli maddi kayıpları olmaktadır. İlginç bir şekilde öğretmenlerin banka promosyon ödemeleri arasında ciddi farklar bulunmaktadır. Daha da ilginç bir durum, aynı bankadan A ilindeki bir öğretmenin aldığı promosyon ödemesi ile B ilindeki bir öğretmenin aldığı promosyon ödemesi de birbirine yakın miktarlar olamayabilmektedir.

 Maaş promosyonu için yapılan anlaşmalar genellikle 3 veya 5 yıl süre ile yapılmaktadır. İstisnai durumlar da olabilmektedir. Bu anlaşmaya göre öğretmenlere tek seferlik, aylık, 3 aylık, 6 aylık veya yıllık periyotlarla bu ödemeler yapılmaktadır.

 Daha somut bir örnek verecek olursak 3 yıllık toplam 1500-2000 lira promosyon ödemesi alan öğretmenler bulunmaktadır. Aynı süre için 5000-6000 lira civarında ödeme alan öğretmenler de bulunmaktadır. Tabii ki görev yapılan yer, personel sayısı gibi veriler önemlidir fakat bu kadar farkın olması doğal karşılanamaz.

 Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı promosyon hususunda il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden yetkiyi almalı, maaş ödeme ve promosyon ihaleleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkezden, internet ortamında ve herkese açık bir şekilde bakanlığın belirleyeceği kriterler doğrultusunda yapılmalıdır.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Maaş Ve Ek Ders Haberleri