Öğretmenlerin Kademe ve Derecelerine Göre 2022 Ocak Ayı Net Maaşları

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın genelgesine göre öğretmenlerin 2022 yılı ocak ayı net maaşları derece ve kademelerine göre belli oldu.

 Geçtiğimiz hafta TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri ve Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memur ve memur emeklilerine %2,5 ilave zam açıklaması sonrasında kamuoyunda çeşitli rakamlar telaffuz edilmeye başlandı.

 Erdoğan'ın açıkladığı %2,5 ilave zammın TBMM'de görüşülmeye devam edilmesi ve maaş ödemesine kalan sürenin az olması nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı zam oranını içeren genelge yayımlamıştı. Bakanlığın yayımladığı genelgede personele %27,91 oranında zam yansıtılması istenmişti.

 İlave zam, TBMM'den geçtiğinde ve Resmi Gazete'de yayımlandığında %2,5 oranındaki fark 14 günlük maaş farkı ile veya ayrıca ödenecek. Öğretmenlerin şubat ayı maaşlarına da doğrudan yansıyacak.

 Aşağıdaki tabloda unvan, derece-kademe, hizmet yılı, sendikalılık durumuna göre öğretmenlerin net maaşlarını görebilirsiniz. Tablonun altındaki açıklamaları ve diğer ödeme-kesinti miktarlarını dikkatlice incelediğinizde 2022 ocak ayı zamlı net maaşınızı herhangi bir sapma olmadan hesaplayabilirsiniz.

 Bakanlığın Açıkladığı %27,91 Oranındaki Zamma Göre 2022 Ocak Ayı Öğretmenlerin Zamlı Net Maaşları

  1-2-3. DERECEDEKİ ÖĞRETMENLERİN MAAŞLARI

 

  4-5-6. DERECEDEKİ ÖĞRETMENLERİN MAAŞLARI

  7-8-9. DERECEDEKİ VE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN MAAŞLARI

 *Hizmet süresi 14 yıl ve daha fazla olan öğretmenlerin 2008 yılından önce göreve başladığı kabul edilmiştir.

 *Derece/Kademe ve hizmet süresi satırındaki farklılık durumunda derece/kademe kısmı esas alındığında daha doğru sonuçlar çıkacaktır.

 *Hesaplamalarda İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı(İLKSAN) aidat kesintisi yoktur. Bu aidat miktarı öğretmenlerin derece ve kademelerine göre 139-168 lira arasında değişmektedir. Sandık, net maaştan %2 kesinti yapmaktadır.

 *Uzman ve Başöğretmenlerden 1. derece dışında öğretmen bulunmadığı için diğer derecelere göre hesaplama yapılmamıştır.

 *Hesaplamalarda aile yardımı(eş) yoktur. Eşi çalışmayan öğretmenler yukarıdaki tablodaki maaşlarına 531,16 TL eklemelidir.

 *Hesaplamalarda sendika aidat kesintisi %0,5 olarak hesaplanmıştır. %0,8 oranında aidat kesintisi yapan sendikaya üye olan öğretmenlerin sendika aidatları bir miktar fazla olacaktır.

 *Hesaplamalarda çocuk yardımı yoktur. Çocuğu olan öğretmenler  her bir çocuk için; 0-6 Yaş Arası Çocuk: 116,84 TL,  6 Yaştan Büyük Çocuk: 58,42 TL, 0-6 Yaş Arası Engelli Çocuk: 175,26 TL , 6 Yaş Üzeri Engelli Çocuk: 87,63 TL tutarlarında ekleme yapmalıdır.

 Bizi Twitter'dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Maaş Ve Ek Ders Haberleri