Öğretmenlerin 2022 Yılı Ocak Maaşı Ne Kadar Olacak?

Öğretmenlerin 2022 yılı maaşları ne kadar olacak, zam miktarı ne zaman kesinleşecek?

 5. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde hakem heyeti kararı ile kamu görevlilerine 2021 yılı ikinci altı ayı için %3 zam verilmişti. Temmuz, ağustos ve eylül aylarının enflasyonları TÜİK tarafından açıklanmış, şu ana kadar %1,23'lük enflasyon farkı oluşmuştu.

 Ekim, kasım ve aralık aylarında oluşacak enflasyonlarla öğretmenlerin de 2022 yılı ocak-temmuz dönemi zamlı maaşları belli olacak. Bilindiği üzere temmuz ayında enflasyon %1,80, ağustos ayında %1,12 ve eylül ayında %1,25 artış gösterdi. Uzmanların tahminine göre aylık enflasyon 2021 yılının son üç ayında da %1-2 arasında artış göstermeye devam edecek.

 2022 yılının ocak ayının ilk haftasında TÜİK tarafından 2021 yılı aralık ayı enflasyonu açıklandıktan sonra, son altı aylık kümülatif enflasyon hesaplanacak ve öğretmen maaşlarına yapılacak zam da kesinleşecek.

 6. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde 2022 yılının ilk altı ayı için kamu personeline %5 + enflasyon farkı kararı çıkmıştı. 2021 yılının son altı ayında enflasyonun %8 bandında gerçekleşeceği ve burada yaklaşık %5'lik bir enflasyon farkı oluşacağı tahmin ediliyor.

 Öte yandan %5'lik zammın üzerine %5 enflasyon farkı eklendiğinde öğretmenlerin maaşı 2022 yılı ocak ayında yaklaşık olarak %10 zamlanacak. %10'luk zamma göre öğretmenler kıdemlerine göre 520 lira ile 690 lira arasında zam alabilecek. Öte yandan en az %1 temsil oranına sahip sendika üyesi olan öğretmenlere ocak ayında ayrıca 400 TL toplu sözleşme ikramiyesi verilecek.

 Öğretmenler ve diğer kamu görevlileri içinde bulunduğumuz yılın son üç ayının aylık enflasyon verisini ve oluşacak zammı merakla bekliyor.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Maaş Ve Ek Ders Haberleri