Öğretmenlerin 2022 Yılı Aile Yardımları(Çocuk-Eş)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ek zam açıklaması sonrasında 2022 yılı ocak-temmuz dönemi öğretmenlerin çocuk, engelli çocuk ve eş yardımları da belli oldu.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur ve memur emeklisine ek zam ile yapılacak toplam zammın %30,5 oranında olduğu açıklamasından sonra öğretmenlerin 2022 yılı için eş, çocuk ve engelli çocuk yardım tutarları da belli oldu. 

 Yapılacak yardımlar 2022 yılı ocak ayından temmuz ayına kadar olan süreci kapsayacak olup, 2022 yılı temmuz zammı sonrasında tutarlar değişecektir. Buna göre öğretmenlerin alacakları yardımlar şöyle:

 0-6 Yaş Arası Çocuk: 116,84 TL

 6 Yaştan Büyük Çocuk: 58,42 TL

 0-6 Yaş Arası Engelli Çocuk: 175,26 TL

 6 Yaş Üzeri Engelli Çocuk: 87,63 TL

 Aile Yardımı(Çalışmayan Eş): 531,16 TL

 Aile yardımı, sigortalı olarak çalışmayan öğretmenlere eşleri için her ay ödenen yardımdır. Çocuk yardımı ise eşin çalışıp çalışmadığına bakılmaksızın öğretmenlere ödenir. Anne ve babadan her ikisi de devlet memuru ise çocuk yardımını sadece anne veya baba alır.

 Öğretmenlerin 2022 Yılı Ocak-Temmuz Dönemi Zamlı Net Ek Ders Ücretleri İçin Tıklayınız

 Vergi muafiyeti yasası ile Asgari Geçim İndirimi(AGİ) kaldırıldığı için yukarıda yer alan net tutarlar dışında aile ve çocuk yardımı için öğretmen maaşlarına herhangi bir yansıma olmayacaktır.

 Bizi Twitter'dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Maaş Ve Ek Ders Haberleri