Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Öğretmenlerin 14 Günlük Maaş Farkı Ne Kadar ve Ne Zaman Ödenecek?

MAAŞ VE EK DERS

Öğretmenlerin 2022 yılı 1-14 Ocak arasını kapsayan maaş farkı ne kadar ve ne zaman ödenecek? %2,5 ek zam yansıyacak mı?

 Hazine ve Maliye Bakanlığının genelgesi ile öğretmenlerin 2022 yılı ocak ayı maaşlarına %27,91 oranında zam yansıtıldı. TBMM'de görüşülmesi devam eden %2,5 oranındaki ek zam maaş ödemesine yetişmedi. Görüşmelerin tamamlanarak önümüzdeki hafta yürürlüğe girmesi bekleniyor.

 Kanun yürürlüğe girdiğinde şubat ayı maaşlarına %2,5 zam yansıyacak ve ocak ayından kaynaklı fark öğretmenlerin 1-14 Ocak 2022 tarihleri arasındaki maaş farkları ile birlikte ödenecek. 

Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler %2,5 ilave zamdan kaynaklı ve 14 günlük maaş farkını il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin muhasebe çalışmasına göre ocak ayının son haftası ile şubat ayının ilk haftası arasında alacak.

Öğretmenlerin derece ve kademelerine göre %2,5 zam ve 14 günlük fark ödemeleri 858 lira ile 1039 lira arasında olacak. Sözleşmeli öğretmenlere ise 877 lira ödeme yapılacak.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.